Vilka är de typer av Toyota Corollas?

December 28

Omgjort för 2014, den kompakta Corolla var rymligare, mer bränsleeffektiva och mer förfinad än den modell den ersatte. Även om det inte kan ha varit så sportig, så snygg eller så nyskapande som vissa av sina konkurrenter, den 11: e generationen Corolla vädjade till köpare söker fast, prisvärd och tillförlitlig transport. Bilens förbättrade interiör, full uppsättning av tillgängliga tech godsaker och rykte för skott Toyota kvalitet var alla starka försäljningsargument.

2014 Corolla fanns i fyra utföranden: bas L, mid-range LE, bränsle smuttar LE Eco och sportig S.

Corolla Grundläggande: Mått

2014 Corolla var 182,6 inches lång, 69,9 inches bred och 57,3 inches hög, med en 106,3-tums hjulbas. Dess bas tjänstevikt var 2800 pounds.

Framsätena förutsatt 38,3 inches av utrymme, 54,8 inches av axeln rum, 53,0 inches av hip rum och 42,3 inches av benutrymme. Baksätespassagerarna fick 37,1 inches av utrymme, 54,8 inches av axeln rum, 43,9 inches av hip rum och 41,4 inches av benutrymme, vilket var en dramatisk 5,1-tums förbättring jämfört med den föregående generationen Corolla.

Kronan stam hade en kapacitet på 13,0 kubikfot, som handlade om genomsnittet för en kompakt sedan.

Corolla Grundläggande: Drivlina

Kronan drevs av en 1,8-liters, dubbla överliggande-cam, inline-fyra. För att understryka effektiviteten mer än prestanda, producerade ett adekvat 132 hästkrafter vid 6000 rpm och 128 foot-pounds vridmoment vid 4400 rpm.

LE Eco modellen innehöll en specialanpassad version som genererade åtta fler hästkrafter men två färre foot-pounds av vridmoment. I verkliga körning, LT Eco motor - som skapades för att ytterligare maximera bränsleekonomin - var mestadels skiljas från andra Corollas.

Den lilla Toyota kom med tre olika växellådor: en fyra-växlad automatlåda, en kontinuerligt variabel transmission och en sex-växlad manuell. Den kanon Autobox var exklusiva för instegs L modell. CVT var det mest populära alternativet, överlägset. Det erbjuds en önskvärd kombination av effektiv prestanda och god bränsleekonomi. De sex-växlad manuell fanns endast med den sportiga, exklusiva S-modellen. Det var avsett för entusiastiska förare som haft erfarenhet av att flytta själva.

L

L var det minst dyra, bas trim nivå. Trots detta kom det med en anständig utbud av standardfunktioner, särskilt för ett värde fokuserad kompakt. L modelsgot 15-tums stålfälgar, elektriska fönsterhissar och speglar, LED låg ljuset, en tilt-och-teleskop ratt, luftkonditionering, en 60-40 split fällbara baksätet, Bluetooth och en fyra-högtalare stereo med en CD-spelare, USB-iPod-gränssnitt, extra ljudutgång och rattkontroller.

LE

LE modell som läggs 16-tums stålfälgar, keyless inresa, rörlig intermittent vindrutetorkare, uppvärmda backspeglar, makt dörrlås, farthållare, automatisk klimatkontroll, en bakåtriktad kamera, metalliskt interiör trim, en 6-tums pekskärm infotainment display och en uppgraderad sex -speaker stereo. LE Plus sub-trim nivå lagt aluminiumfälgar och dimljus. LE Premium sub-trim nivå lagt läderliknande vinyl klädsel.

LE Eco

Förutom den speciella drivsystem tuning, LE Eco trim nivå lagt en subtil bakre spoiler, modifierad främre och bakre fascias för förbättrad aerodynamik och låg rullmotstånd däck. LE Eco Plus sub-trim nivå kastade i aluminiumfälgar, dimljus, en förar valbar Eco körläge och krom beltline trim. Som med standarden LE LE Eco Premium sub-trim nivå uppgraderad interiör med läderliknande vinyl klädsel.

S

S var top-of-the-line, "snygga" Corolla. Dess utrustningslista ingår allt som kom med LE, plus dimljus, en kromad grill, en bakre spoiler, färg knappat speglar med signalförstärkare, en läderklädda ratten, sport framsäten, piano svart inredning accenter, färddator och sport instrumentering. Plus sub-trim tog 17-tums lättmetallfälgar, ett prestations fjädring och bakre skivbromsar - alla andra Corollas soldiered med bakre trummor. Återigen, väljer Premium sub-trim fick dig vinyl klädsel i stället för standard trasa.

Fristående alternativ på Corolla S ingår en taklucka och Driver Convenience Package, som bestod av en GPS-navigationssystem med smartphone app integration, satellit och HD-radio och keyess tändning.

Säkerhet

Alla 2014 Corollas kom standard med fyrhjulig ABS, antispinn, antisladdsystem, dubbla främre krockkuddar, sidokrockkuddar gardin, främre sidokrockkuddar, en passagerarsittdyna krockkudde och en förare knäkrockkudde. Alla utföranden utom L kom också med en backkamera för ökad passiv synlighet.

konsumentdata

God bränsleekonomi har länge varit bland Corolla främsta försäljningsargument. Den mest bränsleeffektiva version var förutsägbart, LE Eco. Den fick en EPA bränsleekonomi rating 30 mpg i staden och 42 mpg på motorvägen. Den minst bränsleeffektiva Corolla var L modell med fyra-växlad automatlåda, som har en effekt på 27-36. Majoriteten av LE och S modeller som säljs var utrustat med CVT-växellåda. Dessa bilar fick en 29-38 rating. Slutligen, var S-modeller med traditionella sex-växlad manuell uppskattas till 28-37.

2014 Corolla L hade ett grundpris på $ 16.800. LE började på $ 18.300, LE Eco på $ 18.700 och S på $ 19.000.