Equalizers Kompatibel med Surround Sound-förstärkare

July 11

Equalizers Kompatibel med Surround Sound-förstärkare


Utjämning moderna hemmabio kan erbjuda viktiga ljud förbättringar. Även högtalarna i systemet kan erbjuda stora frekvensomfång och övergripande tonalitet, kan rummet högtalarna är inte så vänliga. Modifiera ljudet med en equalizer kan bidra till att utjämna dessa ljud brister, vilket gör ett bra system ännu bättre. Dessa equalizer alternativ kommer i några former, ansluter till din surround ljudförstärkare.

Flerkanals EQ

Dessa yttre utjämnare har flera ingångar, som avser att sitta i mellan förförstärkaren och de enskilda förstärkarna. Varje kanal i systemet justeras manuellt. Men de justeringar som normalt bestäms av rumsanalys utförts med hjälp mikrofoner och en dator eller mjukvarubaserad program. Alternativt kan justeringar enkelt göras genom örat, montering av subjektiva ljud krav lyssnaren.

Inbyggd rumskorrigering

En mängd olika interna utjämnare finns från olika tillverkare, inbyggda i förförstärkaren eller hemmabiomottagare. Med hjälp av en mikrofon placerad på olika platser, dessa interna EQ skicka ut testtoner genom systemets högtalare, mäta avstånd och eventuella tonen justeringar som behöver ske. Dessa inställningar lagras sedan i förförstärkaren eller mottagaren, ändra ljudet av systemet till det bättre.

stereo Equalizers

Många engagerade två-kanals stereo lyssnare använda sina hemmabioutrustning. Som en följd av tonaliteten från de två främre högtalarna håller yttersta vikt över mitt och surroundkanalerna. Stereo equalizers sitta mellan förförstärkaren och förstärkare, med lyssnaren gör de anpassningar som krävs för att passa deras specifika fonetiska preferenser.

Bas / subwoofer Korrigering

Bass är en av de svårare saker att korrigera i ett rum. Tillverkare behandlar denna verklighet gör processorer särskilt utformade för att "fixa" frekvens toppar och dalar från subwoofers. Detta är särskilt användbart när du kan inte fysiskt åter lokalisera subwoofer till en bättre plats. Men dessa EQ också tjäna till att förbättra ljudet av en välplacerad subwoofer, arbetar också för att bättre integrera ljudet från subwoofer med de andra högtalarna i systemet. Dessa sitter mellan förförstärkaren och subwoofern förstärkare.