Riskerna med demontering en bil

January 18

Riskerna med demontering en bil


Några av bilens växlar, sensorer och bildskärmar innehåller kvicksilver --- en extremt farlig kemikalie. Bensin är giftigt; direktkontakt kommer att skada huden. Även om de flesta farligt när det blir till ånga, har gas potential att antända; avlägsna den tomma bensintanken innan du använder några skärverktyg nära den. Bilar full av andra milt farliga kemikalier, trodde att de skulle utgöra dunkla fara. Medan dränering kylmedel, till exempel anser barn och husdjur som kan försöka att konsumera den färgade, söt vätska. Tänk på vad du tar bort olja kan göra att din arbetsmiljö, vilket gör golvet står jacket eller grepp på verktyg hala.

krockkuddar

En krockkudde kan rädda ditt liv i en olycka, men en icke använd airbag utgör en potentiell fara när du demontera din bil. Krockkuddar kan distribuera misstag, och arbetar på en bil kan sätta dig mitt i vägen. Ta bort och återvinna krockkuddar; inte distribuera dem.

Batteri

Så länge du har ett laddat batteri i fordonet, finns en risk för elektriska stötar. Även möjligheten att chocka dig med ett bilbatteri är fortfarande extremt låg under normala omständigheter, kan du enkelt klippa trådar eller oavsiktligt skapa en oavsiktlig krets vid demontering en bil. Ta ut batteriet innan arbetet påbörjas att återvinna bilen.

Allvar

När du har tagit bort farliga kemikalier, ånga, krockkudden och batteri måste du ställa om fysiskt demontering bilen. Oavsett din teknik och sekvens presenterar allvar en betydande risk. Tänk på vad som skulle hända om uttaget misslyckades, eller däck poppade, eller den del du tror väl fäst plötsligt lossnade. Förtrogenhet med en bil som är vanligtvis säkra kan ge dig en falsk känsla av säkerhet när nya faror uppstår från att ta isär bit för bit.

Skärande

Du hittar några stadier av nedmontering lättare om du klipper metall bort. Du kan använda kanske en plasmaskärare, skärhjul eller syre-acetylen fackla. Var och en av dessa verktyg presenterar sin egen risk. Medan plasmaskärare kan se farliga, de är förmodligen den säkraste av de tre; de är mindre benägna att skada dig direkt. De skär även lättare än de andra. Om du skär genom något tungt, tänk på vad som händer när det lossnar: Förutse allvar. Kapskivor utgör ett antal risker. För en, kan de skicka gnistor för 25 fot. De har också en tendens att binda; när de gör, kan hjulet rycka din hand i en riktning du inte förutse. Använd kraftiga läderhandskar, se upp för vassa kanter och tänka riktning verktyget vill dra dig. Facklor presentera samma fara som plasma fräsar med extra risk att om du rör din kropp med en ficklampa eller faller på den, kommer det definitivt skada dig, medan en plasmaskärare behöver metall (inte kött) för att klippa. Skapa goda villkor och bära skyddskläder. Bära en skinnsvetsjacka, och alltid bära skyddsglasögon.