Hur man tar bort repor på bilfönster Tint

May 21

Bilfönster nyans film kan repa lätt, och reparation av repan kommer att kräva partiellt avlägsnande av filmen. De flesta fönster nyans film har två skikt, och även om repan tränger bara det översta lagret, måste hela sektionen innehåller scratch bytas för ett professionellt utseende. Den genomsnittliga bakgård brytnings kan avsluta reparationen i ca 30 minuter.

Instruktioner

1 Skära in i färgton runt scratch med rakbladet, genomträngande båda lagren av filmen och skapa ett avsnitt som kan tas bort. Djupa, exakta snitt separerar filmen i sektioner.

2 Spraya sektion med en liberal mängd destillerat vatten, med användning av sprayflaskan. Använd inte ammoniakbaserade rengöringsmedel, eftersom de löser upp limmet. Området bör vara mättad men inte droppande våt. Daub eventuellt överskott med handduken.

3 Arbeta rakbladet under den nedre lagret av färgton filmen på ett hörn, med början vid kanten. Spray mer vatten om nyans Filmen börjar torka. Att fortsätta att lyfta filmen med kanten av rakblad tills hela sektionen kan tas bort försiktigt. En gång en halv eller mer av filmen kommer upp, kan det vara instinkt att dra resten bort. Detta lämnar lim och färgton rester efter sig. Ta bort eventuella latenta lim partiklar med rakblad. Torka glaset med en luddfri handduk.

4 Skär en del av den nya, matchande nyans film som är något större än det avsnitt ur glaset. Det bör vara ungefär en halv tum extra nyans på alla sidor.

5 Spraya glas med vatten, sedan skal tydligt stöd från den nya nyans filmen. Snabbt placera limmet sidan av filmen mot glaset och placera den för att sektionens form. Rakan färgtonen från mitten och utåt, klämma alla luftbubblor som kan ha fastnat i filmen till kanten. Spraya nyans med vatten om det behövs.

6 Klipp kanten av färgton filmen längs den gamla nyans gränsen, så nära som möjligt. Ju närmare denna söm, desto mer omärklig reparationen. Skär kanterna från nyans så att den matchar kanten av gamla nyans längs glaset. Kontrollera om det finns luftbubblor och gummiskrapa ut dem snabbt om det behövs. Låt nyans filmen att härda över natten innan du rengör den.

Tips

  • Lyft inte filmen och försöka "omstart" processen. Detta kommer att lämna stora mängder av lim på glaset och du kommer att behöva rensa bort det.
  • Använd ventilation vid tillämpningen nyans film, eftersom det kan vara skarp.