Hur får Platinum rodium och / eller palladium Av Katalysator

April 24

Hur får Platinum rodium och / eller palladium Av Katalysator


Katalysatorn är en enhet läggs till system för bilar avgas för att minska mängden föroreningar tas i luften. Kolmonoxid och kväveoxider oxideras i omvandlaren; biprodukterna från denna oxidation blir koldioxid och vatten. Flera dyra metaller behövs för denna process, inklusive platina, rodium och palladium. Dessa material har ett högt andrahandsvärde och om du skrotning en bil och vill dra dessa metaller ur omvandlaren, är det enkelt att göra det.

Instruktioner

1 Såg omvandlaren utanför fordonet. Du kan antingen lyfta bilen eller bara glida under den bakre änden av det. Du ser en hålig metallbehållare med ett rör som kommer ut från båda sidor. Ta bort omvandlaren genom att skära röret på båda sidor eller genom att ta bort klämmorna, om omvandlaren kläms fast på.

2 Pound på sidorna och ändarna av omvandlaren med en hammare eller klubba för att bryta upp bikakematerialet inne i den. Bikakan kommer att bryta upp i mindre bitar inuti metallskalet.

3 Luta omvandlaren på sin ände och hålla den över en ren handduk. Skaka omvandlare för att rycka loss honeycomb bitar och låta dem falla ut på handduken. Platina, rodium och palladium är fästa till bikakan som en beläggning.

Tips

  • Katalysatorn bör vara sval när du tar ut den ur bilen. Om det är varmt, är det troligt att bränna dig.
  • Bara ta bort katalysatorer från din egen bil som du antingen byta ut eller inte längre använder. Borttagning av någon annans katalysator för att rädda metallerna, utan medgivande, är olaglig.