Hur mycket kostar Byta en Serpentine Belt på en Dodge Durango Kostnad?

October 19

Hur mycket kostar Byta en Serpentine Belt på en Dodge Durango Kostnad?


Byta ormliknande bältet på en Dodge Durango kan kosta mellan $ 15 och $ 50 om du ersätta det själv. Om du tar det till en mekaniker, räkna med att betala en annan $ 80 för arbetskraft ovanpå det.

Fungera

Serpentin bälte i din Dodge Durango drivs av vridning av motorn. Den ger allt från servostyrning till generatorn och luftkonditionering. Även om vissa äldre fordon hade flera remmar, de flesta moderna fordon kör allt från en enda serpentin bälte.

Identifiering

Kontrollera om spruckna eller slitna åsar på undersidan av Dodge Durango: s serpentin bälte. Slitaget är en indikation på att bandet behöver bytas ut. Om det inte finns tillräckligt spänningen på remmen, har en professionell undersöka den; din bältessträckare kan behöva bytas ut. De flesta Durangos kräver ormliknande bältet bytas ut vart 60.000 miles, men kontrollera din instruktionsbok för detaljerna.

överväganden

Även den faktiska kostnaden för en serpentin bälte för din Dodge Durango är inte särskilt hög, som ersätter del själv kan vara en svår och tidskrävande process. Räkna med att tillbringa ett par timmar arbetar på det om du aldrig har ersatt en tidigare.