Så här ändrar vattenpumpen på 2000 Toyota Camry

July 28

Så här ändrar vattenpumpen på 2000 Toyota Camry


Vattenpumpen sänder motorkylmedel in i motorn. Om pumpen inte fungerar, kommer det att leda till överhettning och därmed behöver ändras. Vattenpump på en 2000 Toyota Camry kan vara mycket svårt att nå och ta bort på grund av att de multipla motordelar som är anslutna till det eller i dess väg. Du bör kontrollera med din mekaniker innan du försöker byta vattenpumpen; professionell service rekommenderas starkt.

Instruktioner

avlägsnande

1 Koppla bort bilens negativa batterikabeln.

2 Tappa ur motorkylvätskan genom att placera en stor behållare under kylaren avloppet och öppna avloppet montering; Du kan behöva en tång för att öppna beslaget och en 3/8 tums diameter slang på kopplingen. Upprepa detta på motorblocket avtappningsplugg.

3 Demontera kamremmen - detta kräver att du tar bort höger framhjul, kylvätska overflow tank, drivremmar, tändstift och generator. Stäng alla dreven och cylindrar till Top Down mittläget.

4 Unbolt och ta bort nummer 1 och nummer 2 tomgångsskivor om bilen har en fyrcylindrig motor; Detta kommer att kräva en insexnyckel. Ta bort kamaxel kugghjulen på en V6-motor.

5 Ta bort generatorn justera bar på en fyrcylindrig motor genom att ta bort skruven med en uppblossande skiftnyckel. Om bilen har en motoroljekylare, unbolt och koppla kylkompressorn utan att koppla sina köld linjer.

6 Koppla bulten som förbinder inloppsvattenledningen till generatorn justerings på en V6-motor, ta bort inloppsröret och termostat. Ta bort nummer tre kamremskåpan genom att släppa ledningsnätet klipp och dra selen tillbaka.

7 Ta bort skruvarna för vattenpumpen och demontera pumpen. Ta del av där varje bult är belägen, särskilt om bultarna är av olika längder. Om pumpen har fastnat trycker du på den med en mjuk ansikte hammare.

Installation

8 Rengör alla tätningsytor med hjälp av lack tunnare eller aceton, ta bort alla spår av gamla packningar, tätningsmedel och O-ringar.

9 Installera det nya vattenpump med en ny packning, sealer och O-ringar. Dra åt skruvarna till 78 tum-pounds på en fyrcylindrig motor och 69 foot-pounds på en V6; dra dem i flera jämna steg.

10 Sätt tillbaka kamremmen och alla andra motordelar i omvänd ordningsföljd.

11 Fyll kylvätskan har värmeelement, använda en färsk blandning av vatten och frostskyddsmedel om den gamla kylvätskan är förorenad.