Jeep mekaniska Tips

July 3

Jeep mekaniska Tips


Jeepar utformades för 70 år sedan för krig, men nu utgör ett civilt liv av spår äventyr, stranden resor och hårt arbete i kuperad terräng. Jeep tillverkar fyra-by-fyra sport-Nya fordon för Chrysler, och är mest känd för sin sport Wrangler serien. Ordet "jeep" är också en allmän term för alla liknande små fordon med en 80-tums hjulbas, 1/4-tons kapacitet och fyrhjulsdrift, enligt Merriam-Webster Dictionary.

tickande Engine

När kalla slår temperaturer och Jeep gör tickande eller knacka ljud vid uppstart, kan det tyda på en ventillyftare ventil går dåligt, enligt hemsidan En Jeep Thing. Tickförsvinner när motorn värms, men det kommer att vara tillbaka på nästa kall morgon.

En dålig ventillyftare är inte en omedelbar kris, och kommer inte att skada motorn. Lyftaren kan pågå i månader. Vissa förare, särskilt de vars jeepar är utrustade 4,0 motorer, som är benägna att problemet genom att lägga extra olja för att minska bullret. Dock måste lyftaren så småningom bytas ut. När det tar extra lång tid för den tickande att avta, du vet att det är dags. Ta den till butiken. Om du vill göra det själv, komma till del genom att ta bort ventilkåpan.

Om en äldre motor knackar undersöka dess komprimering för att lära sig om ventilerna går dåligt. I tiden fram till butiken besök, vara vaksamma om jeep oljenivå, byta olja var 3000 miles, och tycker om att använda en extra oljetillsats. De förtjockningsmedel kommer att hålla ventilerna jämn tills reparationer görs.

återställningspunkter

Jeepar är utformade för att lämna asfalten för leden, men det finns lera hål, diken och snowbanks ute som kunde fälla en tank. Hooking en kedja eller vinsch till fordonets underrede kunde böja en Jeep Cherokee s uni-body frame, till exempel. Det är kostsamt att böja tillbaka i form, och extremt dyrt att ersätta, enligt Jeep Tech Tips.

Dragkrokar, bultade på framsidan av jeep ram, inte sticka ut som ömma tummen visuellt, och erbjuder bra hjälp med att få loss. Krokarna kan böjas om drog i en vinkel, dock.

En tung terrängbil bör överväga att installera en frontlyft. De hitch bultar till mitten av bilden, med sido öglor för sida drar. Skumt är mer synliga och större, vilket vissa ägare att oroa sig för lägre främre spelet, men garanterar en säker drag.

U Joint

En clunking ljud som kommer underifrån den bakre änden av Jeep skulle kunna innebära att en U gemensamt, som ligger på drivaxeln, är på väg att misslyckas. Du vill inte drivaxeln, eller någon del av underredet, att ramla och slå trottoaren på 60 miles per timme. U gemensamma är inte så dyrt att ersätta, enligt A Jeep Thing.

Om ljudet inte är U gemensamma, kan det vara en drivkomponent blir sliten eller sitter löst, eller någon skramlande del med en saknad bult. Se till att kopplingen har tillräckligt med vätska; Om den inte gör det, lägga till mer och se om ljudet försvinner att utesluta kopplingen klagar från kastas ut lagren.