Hur man tar bort den bakre glidande glasfönster på en Dodge Dakota

March 28

Hur man tar bort den bakre glidande glasfönster på en Dodge Dakota


Byte av glid bakrutan på en Dodge Dakota pickup börjar med borttagning av den gamla glaset. Fönstret sitter i en gummipackning som tätar vid fönsterramen liksom på öppningen i lastbilens förarhytt. Ta bort fönstret med packningen är det enda sättet att få packningen i ett stycke, vilket sparar det för återanvändning senare. Fönstret kommer att komma ut med mycket liten ansträngning och i cirka 10 minuter, men var försiktig så att du inte hoppar ut ur hytten så snabbt att den faller och går sönder.

Instruktioner

1 Skjut sätet i Dakota så långt fram som möjligt och sedan vika ryggstödet framåt. Klättra in i lastbilen bakom sätet och lokalisera fästskruvarna i trim runt bakrutan på din lastbil.

2 Ta bort skruvarna från paneler med en stjärnskruvmejsel, sedan pop panelerna och ställ dem åt sidan. Lokalisera gummitätning som löper runt omkretsen av bakrutan.

3 Dra ner hörnet av gummipackning och sätta in en flat skruvmejsel mellan packningen och flaket för att hålla packningen ner. Flytta ungefär två inches över och dra packningen ner igen. Sätt i en annan platt skruvmejsel.

4 Fortsätt att dra packningen bort från kroppen, arbeta dig längst upp i fönstret. Tryck något på fönstret som du arbetar tills du kan glida toppen och sidorna av lastbilskroppen.

5 Ta tag i toppen av fönstret från utsidan av hytten; dra upp och ut, separation av fönster, ram, och packningen från hytten av trucken. Ställ in fönstret och packning någonstans säker.