Felsökning 1999 Lumina blinkers som inte fungerar

September 8

Felsökning 1999 Lumina blinkers som inte fungerar


Turn lampor i din 1999 Chevy Lumina används för att signalera andra förare när du ska göra en sväng. I detta avseende spelar de en viktig roll i din säkerhet när du kör. Om tur lamporna slutar arbeta på din Chevy Lumina, kan det bero på utbrända glödlampor, en utbränd säkring eller en mer komplex elektrisk fråga. Tricket med felaktiga blinkers är felsökning och precisera det verkliga problemet.

Instruktioner

Kontroll av säkring

1 Kontrollera säkringen först. Öppna förardörren och titta på den nedre streck på vänster ratten. Det kommer att finnas en säkringspanel som kan öppnas bara genom att dra plastskyddet gratis.

2 Öppna gruppcentralen. Blinkers säkringen på Lumina är den fjärde säkringen från vänster på den översta raden. Det är en plast 15 ampere säkring.

3 Dra säkringen ut med ett par nål-tång. Sätt i en ny säkring, glida nyckeln i tändningslåset och testa blinker. Om det fungerar, har du löst problemet. Om den inte gör det, gå vidare till nästa avsnitt.

Kontroll av lökar

4 Förvandla din tändningsnyckeln på och engagera blinkers på höger sida.

5 Ut ur bilen och gå först till fronten och sedan till den bakre delen av bilen.

6 Visuellt undersöka alla lampor för att se om några lampor fungerar. Om ingen av lamporna fungerar, betyder det att du kommer att behöva nästa kontrollera växeln. Om bara en glödlampa är faktiskt ut, men chanserna är goda att endast en glödlampa är ute. Om detta hamnar är fallet, byt ut glödlampan och problemet kommer att lösas.

Tips

  • Ta med din Lumina till en mekaniker att kontrollera Blinkersomkopplaren om stegen ovan inte fungerar. Blinkersomkopplaren är inbäddad djupt inne i rattstången på Lumina. Ratten måste avlägsnas för tillträde till den platsen. Förutom risken för misstag utlöser din säkerhet krockkuddar, det finns många intrikata elektriska anslutningar och fjädrar placerade inuti Lumina ratt kolumn.