Hur fungerar Overdrive arbete i en Volvo?

February 13

Hur fungerar Overdrive arbete i en Volvo?
Hur fungerar Overdrive arbete i en Volvo?

Vad är en Overdrive?

En överväxel är ett system installerats i många Volvo som avbryter drivaxeln som leder från transmissionen till drivaxeln. Överväxeln kan kopplas in och ur på förarens kommer helt enkelt genom att trycka på en knapp monterad på bilens instrumentbräda. När ingrepp överväxeln ökar toppfart på fordonet.

Hur fungerar en Overdrive Arbete i en Volvo?

Överväxel använder vad som är känt som en planetväxel inuti dess hus. Denna planetväxel är faktiskt en serie kugghjul, ett inbäddat inuti den andra. Det är nästan identisk med den planetväxellåda installeras i en vanlig automatisk transmission, spara den är inte utformad för att vara så mångsidig. När inkopplad, kopplar drivaxeln till det yttre kugghjulet i uppsättningen, känd som bärdrevet.

Bärdrevet vänder, inuti vilken ett flertal planetväxlar sväng vid en något högre hastighet. Inuti plantetary växlarna är en mindre växel, känd som solhjulet, som vänder på en mycket snabbare takt än de andra redskap tack vare de olika utväxlingsförhållanden. Solhjulet sedan ansluta till drivaxeln, vrida hjulen på bilen. I huvudsak överväxeln bringar hjulen på bilen för att slå på en högre varvtal än RPM genererat av motorn.

Vilka är fördelarna med att använda en Overdrive?

Använda överväxel vid körning med hög hastighet anses bränslesnåla, eftersom det gör det möjligt för fordonet att röra sig så mycket snabbare utan att tvinga motorn att arbeta något svårare. Omvänt, i ingrepp med överväxel under förflyttning vid lägre hastigheter, eller ännu värre, vid stillastående, tvingar motorn att arbeta hårdare. Detta beror på att överväxeln skapar extra fart på bekostnad av att minska vridmoment. Vridmoment är låg effekt / hög hastighet energi som krävs för att få en långsam eller stillastående föremål i rörelse. Eftersom motorn tvingas arbeta hårdare för att generera det önskade vridmomentet att få fordonet i rörelse, slösar det bränsle.