Hur man tar bort VW Engine Cover

February 26

Hur man tar bort VW Engine Cover


Motorhuven som är utrustad på alla Volkswagen fordon är utformat för att hålla motorn fri från skräp och från att manipuleras av outbildad mekanik. Medan större reparationer ska utföras av en skicklig yrkesman, grundläggande underhåll poster såsom byte av luftfiltret eller göra en melodi kräver att du tillgång till områden under motorhuven. Du kan ta bort motorkåpan på din bil utan att skada det genom att använda några vanliga verktyg.

Instruktioner

1 Ställ nödbromsen på din bil, och släpp huven spärren genom att dra huven spaken, som ligger på höger undersidan av instrumentbrädan på förarsidan.

2 Lokalisera motorkåpan, som kommer att placeras i centrum av motorrummet. Klämmorna håller locket på plats finns i det övre högra och vänstra övre hörn, det nedre vänstra hörnet på sensoranslutning och slangklämma för luftfilterintaget.

3 Ta bort Torx skruvarna som håller luftfiltret på plats med hjälp av en Torx 15 förare. Använd tång för att lossa klämman som håller slangen på plats och ta bort den från luftfilterintaget.

4 Dra upp på övre vänstra hörnet av motorkåpan och vänta på att frigöras från klämman. Detta kommer att ta en hel del press. Upprepa detta steg för de tre återstående hörnen.

5 Vicka locket till vänster och höger samtidigt som du drar uppåt för att frigöra locket från motorrummet.

Tips

  • När dra kåpan från motorrummet, notera att vara försiktig med den nedåtgående röret kommer från baksidan av omslaget.
  • Dessa instruktioner är specifika för 2.5L Volkswagen Jetta. Rådgör med din bruksanvisning för att ta bort motorkåpan för just din Volkswagen fordon.
  • Medan vissa kraft krävs för att ta bort locket, vara noga med att inte bryta det genom att utöva för mycket tryck.