Kan jag köpa en DVD-inspelare med HDMI-ingång?

September 10

Kan jag köpa en DVD-inspelare med HDMI-ingång?


På grund av skenande film piratkopiering, eftersom tekniken för HD-TV-framsteg, så gör det för att skydda upphovsrätten. Tillverkarna måste inkludera en kopia skyddssystemet i sina produkter för att få HDMI-certifiering, vilket gör kopiering av digitala HD-videoskivor omöjligt. Av den anledningen kan du inte köpa en DVD-spelare med en HDMI-ingång. Men för lagligt att kopiera signaler på en skiva, kan du konvertera HDMI till ett annat format och spela in den.

HDMI-signaler

High Definition Multimedia Interface bär alla videosignalerna i ett digitalt format, tillsammans med upp till åtta ljudkanaler och en Ethernet-kanal för att ge Internetsupport för alla enheter i systemet som använder det. Det bär också olika styrsignaler som ger en knapptryckning, slå på tillhörande utrustning med ett enda kommando, tillsammans med automatisk inställning för tillhörande utrustning. Det är det enklaste anslutning, med endast en kabel i stället för olika kablar för signaler och kontroller. HDMI har inbyggd teknik för att förhindra inspelning högupplösta signaler.

High-Definition Copy Protection

Hollywood producenter och HDMI Licensing, LLC - det bolag som kontrollerar användningen av HDMI-logotypen - kommit överens om att kräva att tillverkarna inkluderar High Definition Copy Protection (HDCP) i alla HDMI-enheter ska vara certifierade för att använda HDMI-logotypen. Med HDCP signaler blir Skyddade. I dessa fall skulle en HDMI-ingången på en färdskrivare vara till någon nytta. HDMI ingångar visas bara på visningsskärmar, AV-mottagare för distribution, och repeaters, att förstärka signalen för kabel går längre än 30 fot.

DVD-inspelare ingångar

Ingångarna på en DVD-inspelare diktera format de kan acceptera. Analoga HD-signaler färdas på tre separata kablar för komponentvideo och endast ett fåtal DVD-inspelare har sådana ingångar. De vanligaste ingångarna är kompositvideo, som använder en RCA push-in-kontakt färgkodade gult för videosignalen, och S-video, som använder en fyra-pinnars runda kontakten. DVD-inspelare har också ljudingångar på RCA-kontakter, färgkodade röd för höger ljud och vitt för vänster.

Inspelning från HDMI

Kopiera upphovsrättsskyddat material är olagligt och användarna har ansvaret för att veta vad de lagligen kan spela. För laglig inspelning av en HDMI-signal, använda en HDMI-omvandlare för att ändra signalen till antingen kompositvideo eller S-video och ljud. Anslut sedan omvandlaren till DVD-brännaren med en komposit- eller S-videokabel. Eftersom S-video har separata färg och synkroniseringssignaler, gör det till den bästa bilden. Men varken format kommer att göra inspelningen i HD.