Hur man gör din 1999 Jeep Cherokee Snabbare

May 28

Hur man gör din 1999 Jeep Cherokee Snabbare


I USA kom 1999 Jeep Cherokee utrustad med en 4,0 eller 2,5 liters motor. 4,0 liters motorn var den mest populära, särskilt med terrängkörning publiken. Det finns flera alternativ för att göra Cherokee snabbare. Vissa kan göras enkelt av ägaren, medan andra alternativ kan kräva hjälp eller tjänst av en utbildad professionell.

Instruktioner

1 Programmera din Jeep dator med en Flashpaq av Superchips. Detta handburna enheten kan ställa både motor och transmission för optimal prestanda. Omprogrammering av datorn också kan förbättra bränsleekonomin och körbarhet. Enheten är praktiskt när "kontrollera motorn" tänds och felkoden måste läsas. Det är enkelt att installera i omborddiagnosport placerad under instrumentbrädan, utan verktyg. När uppdateringar för datorn finns, kan de hämtas från Superchips nätet. Detta kan användas med båda alternativen motor.

2 Lägga till en överladdare till endera av motorerna för att öka hästkrafter och prestanda. Beroende på satsen väljs bör det finnas tillräckligt med utrymme under huven på Jeep att passa in i kompressor utan att behöva skära ett hål i huven. Installera ett av dessa kit är en engagerad process och bör göras av en fordons professionell. Ökad bränsleekonomi kan vara en extra fördel av laddningskompressorn, eftersom det orsakar bränsle kan brinna effektivare.

3 Trimma upp din motor. Detta rutinunderhåll ofta får skjutas upp under tiden eller glömt helt och hållet. Titta i bruksanvisningen att ta reda på vad Jeep rekommenderar för en tuneup. Ren olja, en ny bränslefilter, liksom nya pluggar och ledningar är bara grunderna, men kan innebära en stor skillnad i hur din Jeep körs.

4 Byt ut den gamla avgassystemet med en eftermarknad en. Detta är ett projekt som kan göras av ägaren med några verktyg och en bra utblås kit. Butiker också installera avgassatser för ägarna. En bättre avgassystemet hjälper motorn "andas" bättre, vilket kan öka hästkrafter och förbättra motorns prestanda. Observera att vissa ljuddämpare är starkare än andra, och vissa kan vara alltför högt för att minska bullerstörningar lagar.