Bilar som får bästa bränsleekonomi

March 7

Bilar som får bästa bränsleekonomi


Grönt är i och bränsleeffektivitet är en viktig avgörande faktor för de flesta konsumenter när de väljer en ny bil. Under det senaste decenniet, har biltillverkare gjort framsteg i att skapa hybrid och andra bränslesnåla fordon. Det amerikanska Department of Energy priser bränsleekonomi av fordon och producerar en topp 10-listan och informations guider för att hjälpa dig att hitta rätt bil. Du kommer även att hitta en handfull icke-hybrider som ger bra bränsle körsträcka.

Best: Toyota Prius

Sammantaget är Toyota Prius tippad som den mest bränsleeffektiva bilar på marknaden. Denna hybrid funktioner genom att para ihop en bensinmotor med en elektrisk ett, vilket resulterar i en kombinerad bränsleekonomi av 50 mpg. Kostnaden för en basmodell varierar från $ 22.800 för Prius II till $ 28.070 för Prius V.

Mini-Compact, Sub-Compact och tvåsitsiga bilar

De tvåsitsiga Smart Fortwo konvertibla och coupe modeller har en kombinerad bränsleeffektivitet 36 mpg. Båda modellerna är utrustade med en 71-hästkrafter, trecylindrig, 1.0L motor och bär ett grundpris på mellan $ 11.990 och $ 16.990.

Den mest bränsleeffektiva sub-kompakt fordon är Toyota Yaris, som kan köpas med en automatisk eller en fem-växlad manuell växellåda. Både den automatiska och manuella Yaris modellerna har en kombinerad bränsleekonomi av 32 mpg och kostar ca $ 12.000.

1.6L motor, erbjuder sexväxlad Mini Cooper modell en kombinerad bränsleeffektivitet 32 ​​mpg och ger den bästa bränsleekonomin för en bil med en konventionell motor. Basen priset för Mini är runt $ 19.000.

kompakta fordon

Utsetts till en av de tre grönaste fordon 2010 av det amerikanska rådet för en energieffektiv ekonomi, är Honda Civic hybrid ett alternativ för dem på marknaden för en kompakt miljövänlig bil. Med en kombinerad bränsleekonomi 42 mpg, har Civic hybrid en 1.3L motor med automatisk växellåda. Dess basmodell kostar ungefär $ 24.000.

Volkswagen erbjuder två bränslesnåla modeller: Jetta TDI och Golf. Båda dessa dieseldrivna fordon har en kombinerad bränsleekonomi 34 mpg, med ett grundpris på ca $ 22.000 för Jetta TDI och $ 18.000 för Golf.

Medelstora bilar

Hyundai Elantra anses vara en av de mest bränsleeffektiva medelstora bilar på marknaden som erbjuder en kombinerad bränsleeffektivitet 29 mpg. Elantra kan köpas som en automatisk eller med en femväxlad manuell växellåda, med basmodeller börjar vid ca $ 15.000.

För ett grundpris på ca $ 26.000, kan du köpa Nissans medelstora Altima hybrid, som har en kombinerad bränsleekonomi 34 mpg.

Full storlek fordon

Hyundais Sonata och Honda Accord rankas högt som bränslesnåla fullstora bilar. Den 2.4L fyrcylindrig Hyundai Sonata, finns med en automatisk eller en fem-växlad växellåda, har en kombinerad bränsleeffektivitet 25 mpg. Honda Accord, en full-size sedan, har samma kombinerade bränsleekonomi som Sonata. Basmodellen av Honda Accord börjar på runt $ 21.000, medan baspriset för Hyundai Sonata är lite under $ 20.000.

SUVs

För dem som måste ha en SUV, är de mest bränsleeffektiva kompakt icke-hybrid SUV erbjuds av Toyota och Jeep. Toyota RAV4 är utrustad med en 2.5L, fyrcylindrig motor och har en kombinerad bränsleeffektivitet 25 mpg. De Jeep Patriot och Compass två-hjulsdrivna versionerna har en kombinerad bränsleekonomi av 25 mpg också.

Både Ford och Mercury har hybrid SUV-modeller som erbjuder kombinerade bränsleeffektivitet av 32 mpg och ett grundpris på $ 30.000. Mercury Mariner har en regenerativ system som fångar energi som skapas vid inbromsning.