Hur man reparerar en LHS Stereo

April 22

Hur man reparerar en LHS Stereo


LHS är en high end, framhjulsdriven bil som tillverkas av Chrysler. Standarden ljudsystem för LHS modellen är "Infinity", tillverkad av Harman Kardon. I vissa fall kan den tidigare ägaren av en Chrysler LHS har uppgraderat eller ändrat ljudsystem innan du köpte bilen. I sådana fall hänvisas till bruksanvisningen för specifika ljud varumärket vid kontroll specifikationer.

Instruktioner

1 Felsöka stereon. Vrid bilmotor på och försöker använda ljudsystemet som vanligt. Spela en CD eller sätta på radion. Om konsolen fungerar normalt men det finns inget ljud, är det troligt att det finns en förstärkare problem. Om ljudet kommer från den ena sidan av bilen, men inte den andra, kan det vara en förstärkare ledningar eller högtalare problem. Använd en CD-linsen renare att ta bort damm från lasern. Kontrollera att stereo ansikte är helt intryckt. Om det inte är, kommer det inte att slå på.

2 Stäng av tändningen. Det är viktigt att ingen ström leds till förstärkaren när du försöker ta bort den. Endast under kontrollerade omständigheter bör du reparera en driven förstärkare.

3 Kontrollera förstärkaren kablar. Förstärkaren ligger i bagageutrymmet. Lyft upp den lösa änden av mattan stoppning och skruva förstärkaren från fästet. Leta efter några högtalare eller fjärr kablar som har blivit frånkopplad. Anslut eventuella lösa kablar tillbaka och prov innan man går vidare med ytterligare kontroller.

4 Ta förstärkaren. Infinity ljudsystem är ansluten med en serie av "papegoja" kablar. Dessa så kallade på grund av olika färgglada trådar används för att ansluta förstärkaren till konsolen och högtalarna. Ta bort varje papegoja kabel genom att försiktigt koppla bort den.

5 Lyft förstärkaren ur hållaren och placera den uppåt. Skruva av chassit för att exponera kretskortet och ledningsdragning.

6 Inspektera ledningarna. Håll utkik efter lösa sladdar och dåliga anslutningar. Om du ser någon, smälter lodet gemensamma med en ren lödkolv. Sedan doppa spetsen av lödkolven i vissa löda och återupprätta lödanslutning.

7 Testa kretsen. Granska texten på baksidan av förstärkaren som betecknar effekthantering. Det kommer att skrivas i volt, med impedans som anges i ohm. Slå på tändningen. Placera voltmeter sond på banan, direkt bakom det första motståndet. Håll mätaren sonden på kretsen och koppla in den röda strömkabeln. Detta kommer att skicka ström till förstärkaren. Avläsningen på det första motståndet bör vara densamma som impedansen i ohm. Om voltmetem ger en läsning av noll, är det kortsluten. Om det ger en avläsning inom fem procent av den angivna impedans, är det bra. Upprepa motståndet testet genom kretskortet.

8 Hur man reparerar en LHS Stereo

Smält kontaktstiften från basen av styrelsen.

Byt ut döda motstånd. Stäng av motorn och dra ur strömkabeln. Skruva kretskortet och placera den nedåt. Smält lödfogen fastställande av motståndskontaktstift till styrelsen bas. Vänd kortet över och dra ut motståndet. Montera en ny i dess ställe och löda kontaktstiften till basen. Den nya motståndet måste vara samma värde som tidigare.