Hur man ska täcka Repor på din bil

April 9

Hur man ska täcka Repor på din bil


Små repor på bilar är en vanlig företeelse. Det är möjligt att reparera repa själv och undvika bekostnad av att ta bilen till The Body Shop. Reparera en repa kan vara så enkelt som att tillämpa en gnugga förening till det. Andra repor kan kräva en touch-up lack. I båda fallen är processen relativt enkel och okomplicerad. När du väl har lärt sig processen, kan irriterande repor lätt tas om hand.

Instruktioner

1 Avgöra hur allvarlig scratch. En liten repa som orsakas av en nyckel är en quick fix. Applicera lite gnugga förening till en trasa och sakta polera den över repa tills det smälter in i omgivningen. Applicera en glasyr eller polera över området för att bli av med diset från föreningen. Om scratch är allvarligare, gå vidare till följande steg.

2 Tvätta området kring noll. Det är nödvändigt att avlägsna vax och beläggning som kommer att störa den nya färgen. Använd ett milt rengöringsmedel och svamp. När området har tvättats, sand området med finkornig sandpapper. Detta kommer att göra färgen ska fästa bättre. Borsta bort dammet.

3 Skriv ner fordonets identifieringsnummer. Identifieringsnumret finns på en liten metallplatta på förarsidan av instrumentbrädan. Den innehåller all information om din bil, inklusive den särskilda färg som används.

4 Köpa en lämplig färg. Ta identifikationsnummer till en lokal auto leverans butik. De kommer att ge rätt färg för din bil baserad på identifieringsnummer.

5 Täcka området runt repan med papper. Använd maskeringstejp för att hålla papperet på plats. Skär ett hål i mitten av papper som ger tillgång till scratch.

6 Spraya med bättringsfärg. Låt det torka över natt. Ta bort papperet och du är bra att gå.