Tips om ljusmätare Instruktioner

April 15

Fotografi handlar om ljus. Som kameror blir mer och mer kraftfull, blir de också billigare. Detta innebär att konsumenten kan få tag på en kraftfull kamera till ett pris som inte kommer att bryta sin plånbok. Att bryta sig in i världen av SLR-fotografering är skrämmande i början, men det hela smalnar till kontroll av ljus. För att göra detta måste du kunna läsa och styra kamerans ljusmätare.

Lokalisera och erkänner kamerans Ljusmätare

Tips om ljusmätare Instruktioner


Även om det är möjligt att köpa fristående ljusmätare, är det allmänt accepterat att de är ganska överflödig med tillkomsten av interna ljusmätare. Interna ljusmätare är standard på digitala systemkameror, och några senare film systemkameror har dem också. För att komma åt ljusmätare, titta igenom den optiska sökaren och trycka ned avtryckaren delvis. Detta tar upp ljusmätare, ett antal linje, vanligtvis börjar vid -2 och arbetar sig upp till två. Nedanför denna linje bör vara en liten skåra, som pekar på en viss punkt på tallinjen enligt belysningen till hands.

Förstå din kamera Light Meter

Den ljusmätare är en av de mest grundläggande men viktiga aspekter att producera korrekt exponerade bilder på någon kamera. Tumregeln är att du vill att styr pilen för att rada upp precis under noll eller i-mellan varumärke, vilket skulle vara en korrekt exponerad skott. Om styr pilen till vänster om mitten märket kommer skottet bli underexponerad. Till höger om mitten märket, kommer skottet bli överexponerad.

Så här styr mätarens ljus läsning

Det finns flera sätt att ändra hur ljusmätare läser ut. Bländare, slutartid, belysning, och ISO är alla beaktas av kameran. Med andra ord, det är nyckeln till att förstå hur varje påverkar mätaren. Rikta kameran till en ljusare ljuskälla kommer att öka läsning, öppna din öppning bredare ökar läsningen, sakta ner din slutare kommer att öka läsningen, och stansning upp din ISO kommer att öka läsningen. Det är en bra idé att experimentera med olika kombinationer av de fyra för att se hur de fungerar i samband med varandra.