Hur man använder en olåst telefon

July 18

Har du någonsin undrat hur man använder en mobiltelefon med mer än en tjänsteleverantör? Vill du köpa en telefon som inte erbjuds av din mobiltelefon företag? En olåst telefon kan du göra detta.

Instruktioner

1 Hitta och ta bort SIM-kortet från din gamla telefon. SIM-kortet är telefonens "ID" som innehåller information om din mobiltelefon konto. Det är vanligast bakom batteriet. Ett litet verktyg såsom en slö kniv kan vara till hjälp när åtkomst till SIM-facket. Var noga med att inte repa SIM-kortet när du tar bort den.

2 Ställ in SIM-kortet åt sidan, företrädesvis någonstans säkert så att du inte förlorar det. Hitta motsvarande SIM-facket på din olåst telefon. Återigen är det oftast placerad bakom batteriet.

3 Sätt i SIM-kortet i olåst telefonens SIM-facket. SIM-kortet är hack så att den passar på ett sätt. När den är säker, åter montera telefonen.

4 Slå på olåst telefon. Den bör starta upp normalt och känna igen SIM-kortet direkt. Om allt går bra, kommer du att se din bärare logotyp och signalstaplar. Detta tyder på telefonen kommunicerar med celltorn ordentligt, och är klar att använda.

5 Testa din olåst telefon. Ringa ett samtal eller tillgång till Internet för att se alla inställningar på telefonen fungerar.

Tips

  • Om telefonen inte fungerar när du har satt i SIM, prova att starta den. Om du får ett meddelande om att SIM-kortet inte känns igen, kan det hända att telefonen inte vara olåst, eller du använder en inkompatibel telefon för operatörens nätverk.
  • Dessa instruktioner gäller för GSM-telefoner. De två vanliga GSM transportörer i USA är T-Mobile och AT & T. Kontrollera med din telefonbolag innan förvärva en olåst mobiltelefon för att säkerställa att den kommer att vara kompatibel. Andra bärare, som Verizon och Sprint använder CDMA-tekniken och inte använda SIM-kort, så aktivering av en olåst telefon måste utföras med teknisk support.