Så här ändrar växellådsoljan i en Roketa 250cc Go Kart

July 5

Roketa är en välkänd kinesisk power-sport tillverkare som producerar en rad av off-road go kart med motorstorlekar från 90 till 800 cm. De 250 cc modeller är beroende av en kontinuerligt variabel transmission paras med en extern växellåda, vilket ger go kart med valet av en framåt- eller backväxel. Växellådan smörjs internt av sin egen oljeförsörjning, som måste bytas ut var tredje månad. Att göra det är inte särskilt svårt, men kräver några speciella verktyg för att extrahera och fylla på växellådsolja.

Instruktioner

1 Ta bort Allen-head drain bolt ovanpå växellådan, som ligger intill växellådan ventilationsslang, med hjälp av en insexnyckel.

2 Sätt slangen av en överföringspump i växellådan genom bulthålet. Placera pumpens utloppsslang i en två-liter återförslutningsbar plastflaska. Suga ut den gamla växellådsolja med hjälp av överföringspumpen.

3 Dra slangen ur växellådan, sedan hand tråd dräneringsbulten i växellådan. Dra åt växellådan till 7,6 foot-pounds med en momentnyckel.

4 Dra utluftningsrör utanför oljepåfyllningsskruven på toppen av växellådan. Skruva loss oljepåfyllningsskruven med hjälp av en låda fast nyckel. Fyll växellådan med SAE 80W-90 GL-4 växellådsolja tills oljenivån är en tum under påfyllningshålet med hjälp av en handmanövrerad oljesprutan.

5 Torka bort utspilld växellådsolja från växellådan, sedan hand tråd oljepåfyllningsskruven på plats. Dra åt oljepåfyllningsskruven till 18 foot-pounds. Tryck ventilationsslangen på påfyllningsskruven.

Tips

  • Do inte åt oljeavtappnings och fylla bultar. För mycket skador vridmomentgängorna skär in i växellådan, så att växelolja att läcka ut från mellan bultarna.
  • Ta använda växellådsolja till en bil delar butik för att ha det återvinns.