Hur till Flash en mobiltelefon till en annan transportör

November 5

Code Division Multiple Access (CDMA) mobiloperatörer inkluderar Sprint PCS, Verizon och Cricket Wireless. När du slår en mobiltelefon i samband med en av dessa bärare till en annan CDMA bärare, det kallas blinkande telefonen. Blinkande telefonen innebär att ta bort den nuvarande program och installera programmering för den nya CDMA-nätet med hjälp av specialiserad programvara.

Instruktioner

1 Backup telefonen med din mobiloperatör mobila backupsystem. Logga in på din mobiloperatör webbplats. Öppna säkerhetskopieringsprogrammet och följ instruktionerna på skärmen för att göra en säkerhetskopia av telefonens kontakter. Öppna Export ansökan och följer instruktionerna på skärmen för att spara filen på datorns hårddisk.

2 Kontakta CDMA mobiloperatör som du vill att blinka din mobiltelefon till och kontrollera att din mobiltelefon är kompatibel med deras nätverk.

3 Ladda ner den blinkande programvara och instruktioner för din mobiltelefon från en online-återförsäljare som specialiserat sig på blinkande mobiltelefoner. Anslut din mobiltelefon till datorn med USB-kabeln som kom med din mobil köp. Följ de detaljerade anvisningarna som följde med blinkande programvara. Koppla din mobiltelefon från datorn när du får bekräftelsemeddelandet som talar om att processen är klar.

4 Ta din mobiltelefon till din nya CDMA mobiloperatören. Förklara att du har flashat telefon men behöver aktivera det på deras nät. Betala några avgifter i samband med aktivering och inrätta ett nytt konto.

5 Logga in på ditt nya mobiloperatören hemsida. Navigera till "importera kontakter" -funktion. Följ instruktionerna på skärmen och se till att välja den säkerhetskopia som du skapade i steg 1.

Tips

  • Vissa CDMA mobiltelefoniföretag blinkar din mobiltelefon över till deras mobilnät själva. Fråga din lokala mobiloperatören butik om de är villiga att använda blinkande programvara på din mobiltelefon och hur mycket de tar ut.
  • När du blinkar en mobiltelefon till en ny CDMA-nätverk, är du ofta inte kan använda andra än röst- och textmeddelandefunktioner funktioner. För mer specifik information om begränsningarna i din mobiltelefon på en ny CDMA-nätverk, kontakta din nya mobiloperatören.