Hur man använder en voltmeter på en bil

September 18

Hur man använder en voltmeter på en bil


Voltmetrar är praktiska instrument som används för att kontrollera batterispänningen. De är särskilt användbara för att avgöra om ditt bilbatteri har tillräcklig spänning för att driva bilen. Du kan även använda en voltmeter för att kontrollera laddningssystemet i din bil eller lastbil. Om du inte har en voltmeter, de är ganska billiga, ofta mindre än $ 20, och kan köpas på de flesta någon bil leverans butik.

Instruktioner

Testa ditt bilbatteri med en voltmeter

1 Förvandla din bil utanför för att kontrollera bara batteriets spänning. Du kommer också vill se till att alla andra elektriska tillbehör är avstängda eftersom de drar energi från batteriet. När du är redo att börja testa, pop huven på bilen.

2 Leta reda på batteriet i motorrummet. Batteriet kan täckas av plastsköldar. Om så är fallet, ta bort dem, liksom alla andra vakter eller komponenter som är i vägen. Du kommer att behöva öppna tillgång till batteriet och dess terminaler.

3 Slå på voltmeter om du har en digital modell. Annars börjar att ansluta mätaren till batteriet. Du måste bifoga den röda, positiva klämma till den positiva batteripolen. Den positiva terminalen är ofta markerade med ett plustecken. Därefter ansluter den svarta, negativa klämma till batteriets minuspol, typiskt märkt med ett minustecken.

4 Undersök mätaren eller avläsning på din voltmeter. Om du har fäst klämmorna korrekt och säkert bör du se en läsning av ca 12,6 volt på en bra och fulladdat batteri. En läsning av mindre än 12,4 volt, är dock ett tecken på ett batteri som är i behov av en avgift.

Testa bilens generator med en voltmeter

5 Förvandla din bil eller lastbil på och låta motorn gå på tomgång. I likhet med att testa batteriet, men du vill vara säker på alla elektriska tillbehör är avstängda.

6 Öppna huven och ta bort eventuella sköldar eller vakter från batteriet. Återigen, måste du ha fullständig tillgång till terminalerna. Var noga med att inte röra några rörliga delar i motorrummet.

7 Fäst positiva och negativa klämmor till motsvarande terminaler på batteriet. Se till att clipsen är ordentligt fastsatta. Om de är lösa, kommer du inte få en korrekt behandling.

8 Undersök mätaren eller avläsning på din voltmeter. Med motorn igång och din generatorn fungerar korrekt, bör du se en läsning av cirka 13,6 till 14,3 volt. Om du ser en läsning högre än 14,3, är din generator överladdning, vilket kan förkorta livslängden på batteriet. En läsning mindre än 13,6 indikerar att generatorn inte ger tillräckligt med laddning, vilket kommer att leda till att batteriet laddas ur snabbare. Hursomhelst, ta bilen till en kvalificerad mekaniker att ha din generator ersättas eller fast.