Fem Fördelar och nackdelar med en filmkamera

March 8

Fem Fördelar och nackdelar med en filmkamera


I 21: a århundradet, har filmkameror blivit nästan föråldrade i den allmänna konsumentmarknaden. Till exempel, upphörde japanska kameratillverkaren Nikon produktion av många av dess filmkamera organ 2006 för att fokusera på den digitala marknaden. Men många purister föredrar filmkameror till digitala kameror och filmkameror har både fördelar och nackdelar.

Bättre bildkvalitet

Digitalkamerabilder består av tusentals bildelement som kallas pixlar, små torg som kombinerar för att bilda en fullständig bild. Många digitalkameror producera bilder av god kvalitet, och high-end digital kamera kan producera extremt högupplösta bilder, enligt PC Tech Guide. Emellertid pixlar i en digital bild inträffa i regelbundna mönster som är lättare att kännetecknas av det mänskliga ögat än de slumpmässiga mönster som förekommer med filmbilder, särskilt med bilder tagna med mindre dyra modeller. Många förespråkare av film fotografi anser också filmbilder att vara skarpare, med skarpare svartvitt upplösning och rikare färgmättnaden, enligt "PC och Tech myndigheten."

Behövs inga batterier

Digitalkameror är mycket krävande av batteriet de använder. Litium och uppladdningsbara batterier är skyldiga att ge rimlig batteritid; alkaliska batterier är ofta tillbringade efter bara några timmars användning. Förbrukade batterier utgör en allvarlig miljöutmaning; de ofta hamnar i deponier där de läcka giftiga ämnen som kan göra deras väg in i mark och grundvatten. Däremot, old-school spegelreflex film kameror kräver inga batterier om du fotograferar utomhus i dagsljus.

Andra Film Fördelar

Filmkameror är ofta mer hållbara och härdiga än digitalkameror; de är mer kunna stå upp för att värma, kyla, och dåligt väder, enligt "The Guardian." Dessutom har filmkameror inte lider av "slutarfördröjning," gapet mellan det att du trycker på avtryckaren och kameran faktiskt knäpper bilden. Slutarfördröjning kan leda till att du missar skottet, särskilt när motivet är ett rörligt mål, såsom ett djur eller ett litet barn.

Visa dina bilder

Digitalkameror har en stor fördel jämfört med filmkameror, särskilt om din bild som är svår att fånga: du kan visa dina bilder direkt. Om motivet slöt ögonen precis som du klämma på avtryckaren, eller om du klipper toppen av träden i landskapet scenen du skytte, kan du helt enkelt radera den felriktade bilden och försök igen. Om du är i en svår ljusförhållanden, kan du veta direkt om du behöver justera inställningarna för korrekt exponering. Däremot måste du vänta tills dina filmbilder är utvecklade för att se om du fångat skott du vill eller missade det. Processen att utveckla filmbilder kan kräva timmar om du har en egen mörkrum och dagar eller veckor om du måste skicka din film ut till en kommersiell utvecklare.

Foto Lagring, redigering och delning

Även fotoalbum av filmbilder utgör en guldgruva av speciella minnen för många individer och familjer, lagra dem kräver mycket mer utrymme än lagring av digitala bilder, som kan finnas på en återanvändbar minneskort, eller som filer på en CD, flash-enhet eller till och med datorns hårddisk. Om du har redigeringsprogram på datorn, kan du beskära, ändra storlek och redigera digitala bilder med lätthet. Att dela digitala bilder är lika enkelt som att skapa en ny CD eller flash-enhet för ett helt album, eller skicka enskilda meddelanden via e-post. Du kan också skriva ut vad digital bilder du väljer, antingen på en skrivare för hemmabruk eller genom att skicka dem till en kommersiell utvecklare. Å andra sidan kan digitala bilder av misstag blivit raderade eller bli oläslig om tekniken gör deras format föråldrad. Bilder kan blekna, men om du håller negativ, kan du göra nya utskrifter från dem.