Semi-Truck Information

November 8

Semi-Truck Information


Semi lastbilar dra uppskattningsvis 70 procent av alla varor i USA i dag, långt överträffar järnväg fraktfartyg, fartyg och flygplan. Också som traktor med släp eller påhängsvagn lastbilar, värdet av varor som transporteras av dessa fordon överstiger $ 255.000.000.000, med uppskattningsvis 1,9 miljoner rollspelselement som trafikerar vägarna. Det var endast genom statligt finansierade asfalterad huvudväg byggprojekt som semi blev ledande inom godstransporter.

Semi Truck Definieras

Semi-Truck Information


Den semi lastbil är en 18-hjulig långtradare med lastbilen, som består av motorn och förarhytten, och släpvagn. Dessa halv stora riggar är utrustade med tre axlar. Framaxeln styr fordonet, medan bakhjulsdrivaxeln driver det. Dubbla hjul, eller dualies, ger fordonsstabilitet och dragkraft, enligt Amtrex.net.

Tidig historia

Endast 700 stora lastbilar var på väg 1904, med det numret hoppar 1914 till 25.000 och sedan en jättestor 416.569 av 1924, enligt TruckInfo.net. Stora riggar var utilitaristiska och inte utformade för komfort.

begränsningar

Semi-Truck Information


Teknik begränsat användningen av stora lastbilar före 1925. Lastvagnar presenterade i allmänhet en öppen hytt med inga dörrar och lite skydd från väder och vind, enligt CoachBuilt.com. Hydrauliska bromsar ännu inte var en funktion och lastbilar "bromskraft kom från primitiva mekaniska bromsar. Solida gummidäck begränsat semi till korta sträckor, oftast i tätorter.

banbrytande Peterbilt

En ledande semi idag är Peterbilt, grundades som ett svar för att transportera timmer från nordväst skogar sågverk. Timmer tycoon TA Peterman utvecklat en tung lastbil 1938 genom att bygga anpassade lastbilschassi med hjälp utrustad han köpte från konkurs Oakland-baserade Fageol Motors, enligt CoachBuilt.com. Den Peterbilt födde den moderna semi.

Truck Culture dyker

Semi-Truck Information


Federal Aid väglagen antogs 1916. År 1921 var Federal Highway Act passerade som tillät för byggandet av 3,2 miljoner miles av vägar i hela USA Federal-Aid Highway Act, som undertecknades av president Dwight D. Eisenhower 1956 och det nordamerikanska frihandelsavtalet godkänts av kongressen i 1994 cementerade semi dominans på amerikanska motorvägar, enligt TruckInfo.net och National Transportation Verket.

sliprar

Sovhytter började dyka upp på semi riggar på 1940-talet med Autocar och andra beslutsfattare att utveckla det som idag betraktas som en förlängd hytt som tillåter bara tillräckligt med utrymme för föraren att ta en tupplur i den bakre delen av hytten. Den sovande har utvecklats under decennier för att nå i storlek idag till 70 inches lång för att rymma man och hustru kör lag och utrustade med bekvämligheter i en liten lägenhet, selectyourtruckdeal.com och TruckInfo.net.

I dag

Federala lagar som antagits sedan mitten av 1970-talet har minskat avsevärt semi lastbilsolyckor. Endast cirka 4 procent av olyckor med rollspelselement beror på trötthet hos föraren. GPS-teknik, i hytten dator tillgång och satellitkommunikationssystem installerade i semifinal hålla åkarna i ständig kontakt med leveransanläggningar, enligt TruckInfo.net.