Hur man använder Dupont Paint System

February 1

Hur man använder Dupont Paint System


Bilfärg ringsanläggningar används i professionella verkstäder så att lackerings personal har alltid väsentligt material till hands utan att behöva beställa dem från en extern leverantör. DuPont är allmänt erkänd som en av de ledande fordons paint företag i världen, och deras blandningssystem innehåller ett omfattande utbud av produkter för allmän kropps butik användning, inklusive grundfärger, färger, klarlacker och tätningsmedel. Men DuPont produkter är också tillgängliga för dem som reparerar och Refinish bilar som en del av en hobby eller home-projektet. En förståelse av systemet kommer att hjälpa dig att uppnå den perfekta autolack.

Instruktioner

1 Ta dig tid att bekanta dig med alla de produkter som tillhandahålls med DuPont färgblandningssystemet. Identifiera enskilda burkar av färg och referensnummer på framsidan så att du tydligt kan känna igen skillnaderna mellan basprodukter, härdare, thinner och tillbehör. ChromaPremier produkter, till exempel, är alltid levereras i sliver-vita burkar med röda lock. Deras produktnummer alltid avslutas med ett "S" för tydligare identifiering.

2 Läs om egenskaperna för varje enskild del av DuPont färg-blandningsschema. Alla basprodukter, inklusive grundfärger, färg färger och klarlacker, levereras med ett omfattande antal tekniska datablad som förklarar hur de ska användas. Läs mer om hur alla basprodukter blandas de optimala förutsättningar för att använda dem och deras torktider.

3 Ställ in DuPont färgsystem använder inredningen tillhandahålls. Monteringsanvisningar levereras vanligtvis, men i de flesta fall kommer en teknisk representant DuPont bygga dessa för dig. Lägg identifierings klistermärken på varje tillgänglig delen av omdragning utrymme, eftersom detta kommer att göra utsättning använda saker mycket lättare. Ställ måste ställas in i ett förseglat färgblandningsrummet så att brännbara produkter kan ingå i händelse av brand eller spill.

4 Organisera utbildning för kroppsbutikspersonal under ledning av en teknisk representant DuPont att stärka produktinformationen. Kännedom är nyckeln till en effektiv färg-system användning och förvaltning, och varje produkt bör påvisas individuellt. Se till varje medlem av personalen genomgår individuell och gruppsessionen, eftersom detta kommer att leda till ökad produktkännedom, snabbare handläggningstider och mindre omarbetningar.

5 Översyn användning under den inledande tremånadersinstallationstiden för att se vilka material som används mest. Många plåtslagerier kräver endast en begränsad mängd material beroende på vilken typ av arbete som utförs. Returnera eller byta oanvända lager för snabbrörliga produkter för att minska hålla nivåer och för att eliminera risken för avfall om långsamma produkter överskrider sina lagringstider.