GPS Speed ​​Trap varningar

December 17

GPS Speed ​​Trap varningar


GPS-enheter och applikationer för mobila enheter inte bara kan navigera dig dit du behöver gå, men de kan också hjälpa dig att undvika fortkörning biljetter. Med en speciell app, kan du ge din GPS-enhet, telefon eller surfplatta för att uppmärksamma dig poliser och stationära enheter som används för att försöka spela in din hastighet. Som webbplatsen DMV.org anteckningar, det låter som en sådan tjänst skulle vara olagligt, men det är inte nödvändigtvis fallet.

Bakgrund

Lagligheten av att detektera hastighetskontroller - de riskområden där poliser som upp butiken för att fånga speeders - beroende på den stat där du bor. Webbplatsen DMV.org konstaterar att radarvarnare - enheter som använder annan teknik än GPS men utför en tjänst som liknar GPS hastighet varningar - är olagligt i vissa stater. Till exempel, Virginia och Washington, DC förbud radarvarnare helt medan delstaterna Illinois och New York förbjuda dem endast i kommersiella fordon. Men det är upp till dig att veta vad de nuvarande lagarna i det land där du ska resa - både när det gäller radardetektorer eller GPS hastighet varningar - särskilt eftersom lagarna förändras.

GPS-enheter

En app som har dykt upp i "Som sett på TV" reklam är Phantom Alert, som är tillgänglig för TomTom, Garmin och Magellan enheter. Du kan köpa och ladda ner appen som du skulle en app för en smartphone (länk i Referenser). Du betalar då antingen en månatlig eller årlig avgift från ca $ 10 till $ 50 per månad - eller en livstid abonnemang som kostar ca $ 100 - i juli 2013. En annan app som kallas Trapster, är gratis och ger också varningar för känd hastighet fällor och arbeten för Garmin och TomTom-enheter.

Mobil enheter

GPS-aktiverade mobila enheter har en fördel jämfört med fristående personliga navigationsutrustning, eftersom de kan hålla kontakten med Internet på väg, vilket möjliggör levande uppdateringar hastighetskontroll databaser. Phantom Alert app, förutom att vara kompatibel med fristående PND, är också tillgänglig för iOS, Android och BlackBerry mobila plattformar. Dessutom finns det Waze-appen för Android samt Fuzz Alert och Speedtrap Detector appar för iOS (länkar i Resources).

Försiktighet

Oavsett vad GPS hastighetsvarningar kan göra för dig, undvika att använda som dem som en tillfällig licens för att snabba medvetet, vilket skulle utgöra avsiktligt bryta mot lagen. Dessutom sätter medvetet och överdriven fortkörning andra förare, cyklister och fotgängare i riskzonen. Så använd GPS fartvarningar som ett sätt att hålla farten i total kontroll, särskilt med tanke på hur snabbt någon av misstag kan bryta hastighetsgränsen.