Hur att återvinna gamla LCD-skärmar

March 10

Hur att återvinna gamla LCD-skärmar


Elektronik har blivit en stöttepelare i det moderna livet, lek en ny miljöutmaning dubbade e-avfall och en annan kategori för återvinning. Elektronik med LCD-skärmar är en växande del av detta avfall och utgör en miljörisk på grund av de flytande kristallerna som lyser upp dem. Bildskärmar med flytande kristaller är gjorda av två glasskivor med en tunn film av flytande kristallmaterial däremellan. Eftersom de flesta elektronik har en kort livslängd, är det viktigt att hitta sätt att återvinna dem.

Instruktioner

1 Besök hemsidan jorden 911.com, som har en sökmotor för att hitta återvinningscentraler i ditt område som accepterar elektronik, inklusive sådana som görs med LCD-teknik. I sökfältet, ange namnet på det objekt som du vill återvinna, såsom "TV" eller "datorskärmen," liksom ditt postnummer eller namnet på din stad, och klicka på "Sök". Använda sökresultaten, kontakta närmaste återvinningsstation för att fråga om när de är öppna och hur mycket de tar betalt för återvinning din LCD objekt.

2 Kontrollera din lokala tidning och webbplatserna för lokala tv-nyheter stationer för kommande datum då lokala miljögrupper och återvinningscentraler kommer att acceptera används elektronik för att återvinna. De flesta samhällen har åtminstone en grupp som kommer att ta uttjänta apparater och elektronik och återvinna dem för dig för en liten avgift eller gratis.

3 Donera din begagnade LCD objekt till välgörenhet, en gruppbostad, eller till en lokal sparsamhet butik, såsom goodwill eller Frälsningsarmén, om det fortfarande fungerande. Om objektet fortfarande fungerar bra och ser ut att vara i gott skick finns det ingen anledning att kasta bort det. Dessutom kan du ha rätt att dra av donationen på din skatt.