Så här ändrar Manuell Transmission Fluid på 2003 Cavalier

September 5

Så här ändrar Manuell Transmission Fluid på 2003 Cavalier


Ändra vätskor i bilen är ett enkelt sätt att spara pengar på underhållskostnader. Manuell växellåda vätska är lätt att ändra på 2003 Chevy Cavalier, så med lite tid, kan du undvika att betala folk pengar på något du kan göra själv.

Instruktioner

1 Köra bilen på en bil hiss eller domkraft, efter alla försiktighetsåtgärder och lyft / pallbock instruktioner för att fästa fordonet på ett säkert sätt.

2 Hitta transmissionsolja påfyllningshålet på förarsidan av transmissionen. Ta bort påfyllningspluggen. Om smörjmedel tar slut, eller så kan du känna smörjmedel inuti behållaren med lillfingret, är transmissionsolja på rätt nivå. Annars går du vidare till steg 3.

3 Placera en avtappningskärl under avtappningspluggen på botten av transmissionen. Detta kommer att fånga upp eventuellt gamla smörjmedlet som rinner från transmissionen.

4 Fylla överföring till påfyllningshålet med den lämpliga smörjmedel. Byt ut påfyllningspluggen.

Tips

  • Rådgör med din bruksanvisning för lämplig smörjmedel för din Chevy Cavalier. Felaktiga smörjmedel kan skada motorn.
  • Vid tömning transmissionsolja, se till att din arbetsplats är skyddad från spill. Kartong under din arbetsområdet är lätt och kommer inte att tillåta läckt vätska sippra igenom till golvet.
  • När bortskaffas transmissionsolja, lyda lokala föreskrifter om omhändertagande av farligt material.
  • När man arbetar i tunga fordon, se till att du följer lyft / pallbock instruktioner helt.