Delar av en 52-tums RCA Projection TV

June 8

Bakprojektion tv arbete genom att producera en inre bild av ett katodstrålerör, eller CRT, som ligger internt och projicera den på en skärm som sitter bakom TV skärm. Men många tillverkare har avbrutit bakprojektion tv från sina laguppställningar på grund av sin vikt, otympliga och oförmåga att hängas på en vägg, vilket möjliggör lätta, tunna profil platt-tv att stiga i popularitet. Men flera tillverkare dock, såsom Phillips, Samsung och RCA producerar fortfarande bakprojektion tv. RCA: s R52WHC4 modellen har ett brett utbud av ljud- och videoportar, och en high-end UHP-lampa och projektionssystem.

Hamnar

RCA 52-tums widescreen bakprojektion tv har många portar som gör det möjligt att in- och utmatning av ljud- och videodata. Stereoljudlinje bakre porten har ett par röda och vita ingångar som accepterar de manliga ändarna av stereo RCA-kablar. RCA har också en hörlur i port på framsidan av tv, tillåter användning av trådbundna hörlurar för att ta emot ljudsändningar eller med en IR-adapter, trådlösa ljudsändningar. TV har också en S-Video In-port på baksidan som använder två signaler för analoga videosändningar. Den bakre Digital Video Interface port, tar emot videodata från en enhet, till exempel en digital videokamera för visning på tv-skärmen. RF-porten tar emot en koaxialkabel för video och ljudingång. TV har också en stereo ljudutgång bakre port för anslutning till en eftermarknad stereo mottagare och hemmabiosystem. RCA har också en HDMI-port som fungerar som en digital alternativ till analoga sändningar.

Ljud och video

RCA R52WHC4 har två 10-watts framåtvända högtalare som producerar 84 decibel per watt. De videosystem överensstämmer med avancerad Television Systems Committee, eller ATSC och nationella Television Systems Committee, eller NTSE, standarder. TV-apparater som överensstämmer med NTSE standarder producera 29,97 flätade ramar av video varje sekund. ATSC-standard tv producerar widescreen 16: 9 bilder så stor som 1920 pixlar-by-1080 pixlar.

V-Chip

RCA V-chip medger blockering av eller begränsad tillgång per ett klassificeringssystem som anges av tv-innehåll betyg systemet. Television innehåll betyg system använder en uppsättning ikoner, såsom bokstäverna "TV" placerad över bokstäverna "PG" i en svart dialogruta på TV-skärmen. V-chip tillåter användare med en master-användarkoden för att blockera sändningar eller visar sig vara otillräckliga för användarna.

Skärm och kamfilter

RCA R52WHC4 mäter 52-inches diagonalt, med en 82-graders vertikal betraktningsvinkel och en 14-graders betraktningsvinkel. De tidigare nämnda betraktningsvinklar är idealiskt sett på ett avstånd som sträcker sig från 6,5 fot till 10,8 fot från skärmen. RCA: s TV-skärmen består av blyglas. Den R52WHC4 three-line digital kamfilter i signalmottagaren skapar en tidsfördröjd version av bilden blandas med den ursprungliga videon och videoöverföring. Kamfiltret minskade dot crawl, den synfel som ger ett rutmönster tillsammans vertikala färg sändningar.

Projektion och lampa

RCA bakprojektion tv använder en CRT som avger elektroner som syftar till en skärm belagd med fosfor, som skjuter det på ledningen-glasskärm. RCA använder en 100-watts ultrahög prestanda lampa med en påstådd livslängd på 10.000 timmar som dess ljuskälla.