Hur man reparera min VW 6DISC CD-spelare

January 30

Hur man reparera min VW 6DISC CD-spelare


En sex-CD-växlare enhet i en Volkswagen kan uppleva en myriad av problem, som med alla andra elektroniska enheter. Att åtgärda problemet måste du först felsöka enheten.

Instruktioner

1 Ta spelaren isär genom att ta bort skruvarna med lämplig skruvmejsel. Kom ihåg att spara skruvarna och placera dem på en säker plats.

2 Spraya insidan av spelaren med luft från en burk med tryckluft. Gör detta tills löst skräp och damm är helt tas bort, eftersom detta kan leda till att CD-skivan stall eller låsa upp medan du spelar.

3 Torka av enhetens laserlinsen med en isopropylalkohol indränkt bomullstuss. Torka objektivet för att rengöra den från all smuts som kan blockera linsen från korrekt läsa CD-skivor i spelaren. Du kan också använda en CD rengöringsskiva. Sätt i skivan i spelaren och tryck på play-knappen. Skivan kommer att rengöra linsen i flera cykler och sluta på egen hand.

4 Kontrollera att problemet är inte med enhetens säkring. Om du ser att glödtråden i säkrings avskiljs, tillsammans med grå film på säkrings glas, måste det bytas ut som det är permanent bruten. Du kan lätt hitta en säkring kompatibel med din sex CD-växlare enhet i en järnaffär.

5 Inspektera ledningarna i spelaren och se till att de är anslutna och säkrade. Dessutom leta efter någon yta skador på kablarna. Inspektera kugghjuar och bälten. Om växeln torkas ut, smörj med lite WD40 olja. Om en växel bältet hoppat ur plats, lägger tillbaka på plats på en högre växel.

6 Sätt i skruvarna tillbaka i enheten. Spela flera CD-skivor i spelaren för att kontrollera om det verkligen fungerar och om den föränderliga processen löper smidigt mellan skivorna. Om växlaren ger dig problem fortfarande ta det till en professionell verkstad, så att de fullt ut kan åtgärda problemet.