Hur man tar bort en BMW 528i bränslepump E39

September 13

Hur man tar bort en BMW 528i bränslepump E39


Bränslepumpar är små, eldrivna motorer som rör en jämn mängd bränsle mellan fordonets tank och dess bränsleinjektorer. Bränslepumpen i BMW 528i fordon är speciellt benägna att ett vanligt problem för bränslepumpar. Efter tid och användning, kan pumpar bli igensatta med föroreningar från dålig gas, vilket får dem att misslyckas. När detta händer, måste du ta bort pumpen från BMW 528i så att den kan rengöras eller bytas ut. Om du gör det kräver några grundläggande verktyg och 15 till 45 minuter.

Instruktioner

1 Dra din BMW till bil ramper och placera den i parken. Var noga med att ställa in nödbroms att förhindra möjligheten att rulla eller glida.

2 Lyft bilens huva och använda en skiftnyckel för att koppla den negativa (svarta) terminal från auto batteriet.

3 Klättra under fordonet och lokalisera bränslepumpen längs bränsleledningen mellan bränsletanken och motorn vagnenheten. Bränslepumpen är en liten, cylindrisk, utskjutande del på bränsleledningen med ett bultänden på båda sidor.

4 Ta bort den elektriska anslutningen från sidan av bränslepumpen med hjälp av en 10 mm hylsnyckel.

5 Vrid ventilen på tanksidan av bränsleledningen medurs tills den sitter fast. Detta kommer att stoppa flödet av bränsle mellan tanken och pumpen.

6 Använda en skiftnyckel för att lossa bulten slutar på båda sidor om bränslepumpen. Håll bränslepumpen företaget som du lossa dessa bultar.

7 Skjut bränslepumpen ur sitt hus och bort från bränsleledningen enheten.