Hur till låsa upp DVD-spelare Regioner

March 22

Hur till låsa upp DVD-spelare Regioner


På grund av regionala inställningar, kommer du att finna att utländska DVD inte kan spelas i din inhemska DVD-spelare. Detta beror på DVD producenterna vill styra frisättningstider av innehåll i vissa regioner i världen. DVD-spelare tillverkare gör ofta sina DVD-spelare med flera region, så att de kan sälja internationellt, och bara ändra en firmware flagga för att göra DVD-spelaren bara läsa en regionskoden. De flesta tillverkare har en tangentsekvens, som ofta kallas en firmware hacka, som kommer att låsa upp din DVD-spelare och gör att du kan spela upp filmer från hela världen.

Instruktioner

1 Vänd över din fristående DVD-spelare och kopiera in all information med uppgifter om hårdvara. Detta bör omfatta tillverkare, gör och modellnummer tillsammans med detaljer om eventuella firmware versioner eller andra detaljer. En klistermärke med denna information normalt ligger intill, eller är en del av FCC klistermärke.

2 Öppna datorns webbläsare och navigera till en av de webbplatser som erbjuder DVD-spelare regionfria koder eller DVD-spelare region hacka.

3 Klicka igenom menyerna för att hitta din DVD-spelare eller söka efter märke och modell, beroende på vilken sida du väljer att använda. Om du inte hittar din DVD-spelare, kan du prova en sökmotor, eftersom din DVD-spelarens kod inte kan ha lagts till någon av databaserna men om det är helt ny.

4 Följ steg-för-steg-instruktioner för att låsa upp din DVD-spelare. Eftersom varje DVD-spelarens koder är olika, även förändras mellan modeller och firmware-versioner på samma modeller, måste du hitta din specifika spelares koder. Vanligtvis måste du skriva in en kodsekvens, följt av en region kod, och slutligen en kod med uppgifter om nya regionen fria inställning, kallad region 9.

5 Sätt en internationell DVD att testa huruvida de nya inställningarna regionen var korrekt sätt.

Tips

  • Kontrollera internationella manualen för din DVD-spelare på DVD tillverkarens webbplats. Ibland i den internationella handboken, företaget kommer detalj hur man ändrar DVD-spelarens regionsinställningar.