Hur man byter bromsbeläggen på en Dodge RAM 1500

April 16

Den värsta ljud i världen kommer till ett stopp i din lastbil och och du hör ljudet av ren metall skrapning mot rotorn. Detta innebär att dina bromsskorna har slitits ut. Det finns andra faktorer som spelar in och när du håller på att fixa dina bromsar. Du vill se till att dina rotorer är i god form och dina lager är ordentligt infettade. Här är hur man byter bromsbeläggen på en Dodge Ram 1500.

Instruktioner

Hur man ändrar bromsbelägg på en Dodge Ram 1500.

1 Parkera fordonet på en plan yta. Se till att bakhjulet är chockad. Detta innebär att du måste kila något bakom ratten, mellan baksidan av däcket och marken för att hålla den från att rulla bakåt. Lita aldrig nödbromsen. När du jack bilen upp, kommer chocken att hålla trucken rullar bakåt. Gör alltid detta ifall din nödbroms är felaktig.

2 Ta bort framdäcket. Det spelar ingen roll vilken en som du kommer att sluta göra båda. När du tar bort däcket, titta på rotorn och bromsok. Om du kommer att känna mot baksidan av bromsok, hittar du två bultar som håller runt rotorn. Vanligtvis tjocklek hålls på med en halv-tums bult. Se till att både övre och nedre bultar tas bort. Tjockleken bör nu bara ramla av rotorn. Kom ihåg att bromsledningar håller bromsvätska så att du kommer att vilja se till att du är försiktig när du hanterar bromsoket.

3 Håll bromsok, ta bort de gamla skor. När du köper skor från Biltema, kommer du att märka att de är märkta. Man bör säga "Front" och den andra ska säga "Back". Om du kommer ihåg vilken sko du drog, så borde det vara lätt att komma ihåg vilken sko går tillbaka på. Du kommer att märka när du försöker sätta skon på att båda kan inte gå tillbaka på ett smidigt sätt. Du har inte tillräckligt med utrymme som skorna du drog ut var slitna och de som du har är helt nya. Du kommer att vilja ta din C-klämma och du kan faktiskt använda en gammal brakeshoe. Sätta den gamla brakeshoe tillbaka på bromsoket där du ser vad som ser ut som en cylinder poppar ut. Det kommer faktiskt ser ut som en kameralins när den dras. Skjut det tillbaka ner. Om du använder det gamla brakeshoe och klämman, kommer det tryck ner lätt.

4 När du får cylindern trycks ned, placera skorna på bromsoket. De är slitsade så det går på ett visst sätt. Matcha det upp per sida av bromsok. När du är klar lägger skorna tillbaka på bromsok, inspektera ditt bromsanordning. Ta fingrarna och försiktigt glida dem längs framsidan och baksidan av rotorn. Se till att det är smidigt. Om du märker en hel del åsar och gupp i rotorn, då är det dags att få det "vänt" eller bytas ut. I de flesta fall kan du "vända" eller slipa rotorn tillbaka på en plan yta. Var försiktig när du tar rotorn.

5 Det är enkelt att ta bort rotorn, men du kommer att ha många delar att hålla reda på. Ta bort dammlocket, dra sprinten, mutter och bricka. Det finns ett lager samt. När du dra bort spindeln, kommer du att märka ett lager i ryggen. Du kan lika gärna ersätta dem när de blir gamla och utbränd. I de flesta fall bör det finnas en tätning. Du kan ta den nu bort rotorn till någon bildelar leverans butik och någon i butiken kan vrida rotorn eller peka dig i riktning mot någon som kan göra det åt dig. Om de inte kan vända det, så borde bytas ut. Gå vidare och plocka upp två som du vill ersätta den andra sidan också. Du kommer också att använda fett "pack" eller smörja lagret. Blöt lagren i fett. Placera större lagret på baksidan av rotorn och se till att den är packad med grease.The lämplig ordning kommer att vara följande: försegla, lager och loppet. På den inre sidan, kommer det att vara den lilla lager, loppet, brickan, muttern och saxsprinten. Sätt tillbaka på spindeln och ladda upp det med fett. Överflödigt fett kommer att falla ut. Gå vidare och sätta din låsmutter och bricka igen och när du går att dra åt den ner, bara gå ett halvt varv efter att du får lite motstånd. Du kommer då att placera sprinten tillbaka genom det lilla hålet i muttern och sätta din damm tillbaka locket på över spindeln.

6 När det är klart, rada upp din tjocklek och sätta på den igen. Dra åt skruvarna som håller bromsoket tillbaka på rotorn och du kommer att kunna lägga din hjulet igen. Följ dessa steg på den andra framhjulet också.

Tips

  • Det är lite arbete fäst ersätta rotorn och packning bearings.Changing bromsbelägg är ganska lätt och tar inte mycket tid att göra.
  • Var försiktig när du arbetar under ett fordon på en domkraft. Alltid vara medveten om hur uttaget är balanserad och se till att den är robust. Dubbel och trippel check.You kan köpa pallbockar för att hålla fordonet upp av ramen och du behöver inte oroa sig för uttaget. Se till att parkeringsbromsen är inställd och ryggen hjulet chockad.