Hur man skickar filer från en dator till en mobil med Bluetooths

August 27

Hur man skickar filer från en dator till en mobil med Bluetooths


Filer kan bytas trådlöst och snabbt med hjälp av Bluetooth-teknik. De flesta nyare datorer och mobiltelefoner är utrustade för Bluetooth och kan kommunicera mellan varandra och utbyta filer. Eftersom många telefoner inte kan ta emot stora filer, de typer av filer byter ut en telefon kan acceptera från en dator är begränsad. Mobilen kommer att veta direkt om det kan hantera en överföring.

Instruktioner

1 Aktivera Bluetooth-sändare på din mobiltelefon och se till att det är "Synlig". Detta säkerställer att datorn du vill para ihop den med kan hitta den.

2 Aktivera Bluetooth-sändare på datorn och se till att det är också upptäckas.

3 Välj "Ställ in Bluetooth-enhet" från Bluetooth-menyn på datorn. Datorn kommer nu att söka efter andra upptäck Bluetooth-enheter inom ett område på cirka 30 fot. När det har hittat mobilen kommer det oftast att uppmana dig att ange ett numeriskt lösenord. Passet Koden kan vara en uppsättning siffror som du väljer. Det är att föredra att göra det enkelt och lätt att komma ihåg. Du behöver bara använda den en gång.

4 Ange samma numeriska pass kod på mobilen när du uppmanas när du har skrivit in det i datorn. Du har nu godkänt enheterna att kommunicera. Du behöver inte ange detta pass kod i framtiden eftersom enheterna kommer att känna igen varandra.

5 Välj "Skicka fil" från Bluetooth-menyn på datorn.

6 Leta reda på filen som du vill skicka till mobiltelefon och välj "Skicka". Mobilen kommer att varna dig om det inte kan hantera filöverföringen. Om det är förenligt, kommer det med största sannolikhet att uppmana dig att bekräfta att du vill acceptera filöverföringen. Göra det.