Hur man byter en Chevy Blazer dörrlås Mechanism

November 8

Hur man byter en Chevy Blazer dörrlås Mechanism


Chevy Blazer dörr låsmekanism är en del av spärrenheten placerad innanför dörren, och kräver avlägsnande av dörrpanelen för att byta ut den. De verktyg och färdigheter som krävs för att utföra denna reparation är grundläggande, och väl inom området för den genomsnittliga hem mekaniker. Räkna med ersättnings tid att vara mellan 1 och 2 timmar beroende på din personliga spelstyrka.

Instruktioner

1 Ta bort dörrpanelen genom att ta bort skruvarna placerade i dörr pull / armstöd, insidan låskretsen trim, och den nedre kanten av panelen. Sen modell Blazers har också en beklädningsdetalj ligger över spegeln skruvarna som unsnaps att ge spelrum när du tar bort panelen. Dra ut på panelen för att frigöra den från de inre plasthållare, och sedan upp för att skjuta den utanför dörren. Koppla någon makt fönster eller dörrlås elektriska kontakter och lägga panelen åt sidan.

2 Från innanför dörren, knäppte och rotera sedan hållarna som fäster dörrens manöverstänger till låsanordningen. Ta bort manöverstänger från dörren spärrenheten.

3 Ta bort de tre skruvarna som håller fast spärrenheten till dörren och ta bort spärrenheten från dörren. Detta kan kräva en liten ansträngning att vända enheten i precis rätt sätt att flytta förbi andra delar placerade innanför dörren.

4 Installera den nya spärrenheten genom att sätta den i dörren och säkra den med fästskruvarna. Ominstallera manöverstänger och låsa dem på plats genom att vrida hållarna tills de snäpper på stavarna.

5 Återställa de elektriska anslutningar för fönsterhissarna och dörrlås. Sätt tillbaka dörrpanelen och fäst den med hållarna och skruvarna som togs bort när panelen demonteras.