Hur att bekämpa mobilavgifter

July 11

Hur att bekämpa mobilavgifter


Mobiltelefon avgifter kan vända en stor månatlig plan i en inte så stor månads mardröm. Många mobiltelefon företag är angelägna om att bötfälla dig med mobiltelefon avgifter från overages och roaming till textning och långa avstånd. Dessa små avgifter kan verkligen lägga upp över tid, kostar dig mer pengar än du hade planerat att spendera på din telefon plan. Men om du känner att en avgift är orättvist, kan du prata med din mobiltelefon leverantören om det. Här är några sätt att prata med din mobiltelefon leverantör för att bekämpa höga mobiltelefon avgifter.

Instruktioner

1 Samla din senaste telefonräkning innan du kontaktar din mobiltelefon leverantör. Notera avvikelser och där avgifterna tillämpades.

2 Förbered ditt argument innan du ringer mobiltelefon företaget. De som är organiserade bör veta varför de slogs avgiften, vilket datum avgiften påfördes och annan relevant information som mobiltelefon leverantör kan be om, såsom ett kontonummer.

3 Fråga efter någon som har befogenhet att avstå från mobiltelefon avgifter. Chansen är stor att den person som svarar ditt samtal inte har befogenhet, så be om hennes manager.

4 Presentera ditt fall lugnt. Om du har debiterats med en avgift som du inte kände till, eller för en tjänst som inte avslöjades för dig, förklara det utan att bli uppvärmd. En kundtjänst är mer benägna att hjälpa någon som är trevlig och organiserade.

5 Be om avgiften hävas, men också för att få en ny skriftlig kopia av ditt avtal, med alla avgifter markerade eller understrukna. Detta kommer att säkerställa att du informeras så att avgifterna inte hända igen, och det visar din mobiltelefon leverantör att ni menar allvar om att ta initiativ till att se till att du inte drabbas av avgifter igen.

6 Vet att vissa avgifter, såsom förseningsavgifter är svåra att bekämpa. Om avgiften är på grund av din missgärningar, räknar med att du måste betala och betala bättre uppmärksamhet nästa månad.