Hur man använder alkohol som en laserlinsrengörare

January 14

Hur man använder alkohol som en laserlinsrengörare


Om din DVD-spelare, spelkonsol eller CD-spelaren hoppar eller frysa upp, försöka rengöra din laserlinsen. Laserlinsen är ansvarig för att läsa data från skivan. Om det är smutsigt, kan det inte att kunna korrekt läsa skivan. Även om du kan köpa skivor för att gå in i din skivspelare som kommer att rensa laser disc, kan alkohol användas för att snabbt och effektivt rengöra laserlinser.

Instruktioner

1 Demontera skivspelaren, om nödvändigt, för att exponera laserlinsen. Specifika instruktioner för att göra detta kan hittas med din instruktionsbok. Instruktioner kommer att variera mellan olika typer av skivspelare.

2 Lokalisera laserlinsen. Det kommer att vara av glas och vanligtvis ligger under skivklämman. Vissa laserlinser har en blå nyans till dem. Om du har svårt att lokalisera linsen, lysa en ficklampa in i området och titta på den del som avger en reflektion.

3 Fukta en bomullstuss med tvättsprit. Gnid bomullstuss över laserlinsen försiktigt i ca 30 sekunder för att avlägsna damm och smuts. Gå över linsen med en torr bomullstuss för att avlägsna all fukt.