Så här öppnar Bafflar på en 1993 FLHS

December 2

Uttrycket "öppna bafflarna" betyder att minska baffel obturation (eller obstruktion), så att avgaserna strömmar lättare ut i en motor. Desto lättare avgas rymning, desto högre hästkrafter en motor kommer att generera vid höga varvtal. Ju större obturation, desto högre vridmoment vid låga varvtal. Naturligtvis, du vet detta eller om du inte skulle be. De ursprungliga ljuddämpare på en 1993 Harley-Davidson FLHS finns gott gammal, och det kan vara rimligt för dig att byta ut dem i stället ändra dem. Men förutsatt att du vill ha mer makt och lager ljuddämpare är i fin form, kan du öppna dem med ett enkelt förfarande. Bafflarna i 1993 års FLHS ljuddämpare är inte flyttbara om du fysiskt ändra avgaserna. Både Cycle Shack och SuperTrapp tillverkar prestanda ersättnings ljuddämpare för 1993 FLHS. I båda fallen, de halsdukar måste komma innan du kan göra något.

Instruktioner

1 Lossa ljuddämparen fästen på båda ljuddämpare med ett sexkantshål och hylsnyckel. Ta bort gummi ljuddämpare fästen och inspektera för slitage.

2 Lossa klämmorna värmesköld på de korta, bakre värmesköldar på både främre och bakre avgasrör, med hjälp av en platt skruvmejsel. Skjut värmesköldarna på baksidan av både de främre och bakre avgaser.

3 Lossa ljuddämparen avgassystem klämmor från båda ljuddämpare med ett sexkantshål och hylsnyckel.

4 Dra varje ljuddämpare från avgasröret till vilken den är fäst med händerna. Ta bort och inspektera både ljuddämpare kläm packningar.

5 Byt ut båda ljuddämparna, eller flytta till steg 6 för att permanent modifiera båda ljuddämparna.

6 Chuck en borrmaskin med en 1/2-tums borr som är 12 till 15 inches lång. Att arbeta på en ljuddämpare i taget, slår varje ljuddämpare avgassidan uppåt och grenrör nedåt.

7 Stödja ned på varje ljuddämpare på ett fast underlag och borra i mitten av mellanväggen i varje ljuddämparen från avgassidan. Sätt ihop halsdukar till avgasrör, eller flytta till steg 8 för att installera nya ljuddämpare.

8 Slip en ny eller ursprunglig ljuddämpare klämma packningen på den smala änden av varje ljuddämparen. Sätt halsdukar i avgasrören.

9 Byt ut värmesköldar och dra dem till avgaserna med en platt skruvmejsel.

10 Fäst halsdukar och de nya eller originella gummi ljuddämpare fästen till avgasrören med klämmorna ljuddämpare. Dra åt klämmorna ljuddämpare med ett sexkantshål och en hylsnyckel.