Vilka är farorna med att använda en mobiltelefon under uppladdningen?

February 27

Vilka är farorna med att använda en mobiltelefon under uppladdningen?


Mobiltelefonen är en av de största uppfinningar av århundradet, om än en mycket baktalade en. Eftersom uppfinningen av mobiltelefonen och dess ökade användning har mobiltelefon anslutits till sömnstörning, kognitiva problem, huvudvärk, stress, hjärntumörer och cancer. Men medan de tester visar att långvarig mobiltelefon användning kan orsaka dessa sjukdomar, de återspeglar inte farorna med att använda en mobiltelefon under uppladdningen.

Hälsorisker

E-postmeddelanden som har cirkulerat tidigare hävdade att med hjälp av en mobiltelefon medan den laddas kan orsaka allvarliga skador på användaren genom att helt enkelt blåsa upp i händerna. Ursprunget till e-post kan ha härrörde från instanser av batteriet i mobiltelefonen värma upp under de första dagarna av mobilanvändandet. Även om utrustningen eller ledningarna i hemmet var felaktig, skulle batteriet spränga eller orsaka kortslutning, oberoende av om en person tog ett samtal.

olika effekter

Fastställande farorna med att använda en mobiltelefon under laddning är svårt eftersom de fallen rör olika telefoner och situationer, med resultaten som sträcker sig från mindre brännskador till dödsfall. Medan Nokia återkallade BL-5C batterier som tillverkades mellan December 2005 och november 2006 på grund av överhettning när du använder telefonen eller prata över mobiltelefon, några rapporter om telefoner blåser upp eftersom de används under laddning har varit alltför tvetydiga att döma.

Strålningskälla

Liten eller ingen bevis existerar en perfekt trådbunden telefon, som används i ett hem som inte har några elektriska risker, orsaka någon skada på någon enskild när som telefonen medan det laddas. Men eftersom att ta ut en mobiltelefon orsakar en ökning av strålning från telefonen, läkare och forskare är oroliga för effekterna av exponering för strålning.