Hur du ändrar Front Bromsar på en 1998 Audi A6

May 9

Audis historia sträcker sig tillbaka till 1899 när August Horch etablerat sin första bilföretaget, A. Horch & Cie, som släppte sin första bil 1901. A. Horch & Cie skulle senare gå samman med Audi, DKW och Wanderer -.. All auto tillverkare - att utveckla vad köparna nu känner som Audi AG. A6 kom 1995 efter Audi eliminerat 100 sedan efter årsmodell 1994. 1998 A6 kom utrustad med en 200-hästkrafter, 2,8-liters V-6 motor och tillval allhjulsdrift. Byte av främre bromsbelägg på denna medelstora lyx sedan är enklare än du kanske tror.

Instruktioner

1 Öppna huvudbromscylindern mössa och suga ut ungefär hälften av bromsvätska i huvudcylindern, med hjälp av en ren kalkon baster. Överför vätska till en liten behållare.

2 Lossa, men ta inte bort, de främre hjulbultar. Höj den främre delen av A6, med hjälp av en domkraft och position jack står under fordonets ramen. Sänk Audi på pallbockar. Ta bort hjulbultarna och dra framhjulen från Audi.

3 Bända skyddande gummilock utanför bromsok stiften, med hjälp av en platt skruvmejsel. Notera placeringen av den yttre bromsklossen låsfjädern - den tunna trådfjädern - säkra den yttre bromsklossen. Bända låsfjädern från bromsok, med hjälp av en platt skruvmejsel.

4 Hitta bromsbeläggens sensorn tråd - den tunna tråd som löper från den inre bromsklossen. Spåra tråden uppåt tills du hittar där dess kablage ansluts till Audis ledningsnätet. Tryck på låsknappen på Audis ledningsnätet och dra bromsbelägget kabelstam från Audis ledningsnätet.

5 Ta bort de två bromsok stiften med hjälp av en spärr och en hex-bitars socket. Dra bromsok fram och utanför bromsok fästet, och hänga den från en närliggande upphängningskomponent, med hjälp av ett bungee rem. Dra den yttre bromsbelägg från bromsoket fästet.

6 Placera en 8-tums C-klämma över tjocklek så den fasta delen kontakter del kontakter på baksidan av bromsok och skruv den gamla innerdynan. Dra C-klämman tills det tar stopp i rörelse. Ta bort C-klämman från bromsoket. Sätt bladet av en platt skruvmejsel under den inre bromsklossen och bänd det uppåt något, dra den sedan från bromsok - märker metall "fingrar" på baksidan av dynan infoga i bromsok kolv.

7 Lossa de två bromsok konsolhållande bultar och dra bromsok fästet från styrspindeln. Ta bromsrotorn och dra bort den främre navet. Om rotorn inte dra bort lätt, lätt peka på baksidan av det med en gummiklubba för att frigöra det.

8 Inspektera bromsrotorn för eventuella defekter, inklusive: sprickor, hot spots, grind märken eller djupa spår. Byt rotorn med ett nytt om felen finns. Ställ rotorn tillbaka på navet, rada upp klacken bulthål på rotorn med dem på navet.

9 Ställ bromsok fästet tillbaka på styrspindeln, och hand-tråd bromsok fäste-fästbultar. Dra bromsok fäste-fästbultar till 96 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel och uttag.

10 Skjut en ny yttre bromsbelägg i bromsoket fästet. Rada upp fingrarna på baksidan av det nya inre bromsbelägget upp med kaviteten i bromsok kolv. Tryck på kudden på bromsok kolv tills fingrarna förs in helt i hålrummet.

11 Ta bort bromsoket från bungee bandet och ställ in den på bromsok fästet. Dra åt bromsok stiften, då vridmoment dem till 18 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel och hex-bitars socket.

12 Skjut yttre bromskloss-låsfjädern tillbaka till sin position. Komprimera Låsfjädrar krokar med fingrarna och sätt krokarna i de två hålen i bromsoket. Släpp krokarna för att låsa fjädern på plats. Anslut bromsbelägget sensor ledningsnätet i A6: s kabelnät.

13 Upprepa steg 3 till 12 för att ersätta kuddar på den andra sidan av A6.

14 Sätt tillbaka framhjulen på A6 främre nav, och dra åt hjulbultarna. Höj Audi utanför domkraften, med hjälp av en domkraft och ta bort domkraften. Sänk Audi till marken och dra åt hjulbultarna - i ett kors och tvärs mönster - till 90 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel och uttag.

15 Tryck och släpp bromspedalen tills den känns fast. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och lägga DOT 4 bromsvätska tills nivån når "Max" linje på behållaren.