Hur fungerar en ny motor på en begagnad bil påverkar pris?

July 31

Hur fungerar en ny motor på en begagnad bil påverkar pris?


Att sälja en begagnad bil kan vara svårt under några omständigheter, men en begagnad bil utrustad med en ny motor kan definitivt förbättra försäljningsprocessen och har en positiv nettoeffekt på priset.

förbättrad prestanda

En helt ny, fabrikstillverkad motor i en begagnad bil är definitivt ett försäljningsargument. En begagnad bil med en ny motor kan betinga ett högre pris än samma bil med originalmotorn. Detta är uppenbarligen på grund av det faktum att den nya motorn kommer att ha ingen av slitage av den ursprungliga motorn och bör därför förbättra fordonets totala prestanda.

Förklara begagnad bil Pris

Organisationer som Edmunds och Kelley Blue Book använda avskrivnings modeller för att fastställa det aktuella värdet av en begagnad bil baserad på den ursprungliga tillverkaren rekommenderat pris och nuvarande driftstillstånd. Så kan en ny motor i en begagnad bil som en gång var i dåligt skick höja förutsättning för bra eller mycket bra och därigenom öka försäljningspriset som kan erbjudas.

Varning

Bara för att motorn är ny betyder inte nödvändigtvis att fordonet kommer att sälja till ett pris något högre än Kelley Blue Book värde. Detta beror på att dessa priser förutsätter att fordonet är redan i gott skick, med en motor som fungerar väl. Tillägget av en ny motor gör inte hela bilen "nya" och det kan inte säljas som sådan.