Hur man installerar en bilstereo i en Monte Carlo

June 24

Hur man installerar en bilstereo i en Monte Carlo


Installera en stereo i stereo docka av Chevy Monte Carlo är en uppgift som lätt kan utföras av en professionell bil ljudtekniker. Stereons ledningsanslutningar kan enkelt anslutas till tillhörande ingångar på de flesta eftermarknads stereo däck. Du kan också installera ett nytt däck med liten tidigare erfarenhet. Köpa de nödvändiga verktyg och adaptrar för jobbet och du kan ha den nya enheten installeras på mindre än en timme.

Instruktioner

1 Öppna huven på Monte Carlo genom att dra huven spärren placerad på förarsidan av Chevy, under instrumentbrädan. Flytta till motorrummet.

2 Koppla bort den negativa batterikabeln från Monte Carlo negativa batteripolen. Använd en skiftnyckel eller tång för att lossa skruvsäkrings kabeln till ledningen stolpen. Flytta batterikabeln från batteriet tills stereon har installerats. Återgå till insidan av fordonet.

3 Öppna handskfacket. Ta bort skruven i det övre vänstra hörnet av facket med en stjärnmejsel.

4 Bänd locket över tändningen med en trim pry borttagningsverktyg.

5 Ta bort de två skruvarna som sitter på instrumentpanelen under rattstången med en stjärnmejsel. Ta bort den nedre instrumentpanelen och ställ den åt sidan.

6 Öppna säkringsfacket på vänster sida av instrumentpanelen. Ta bort de två skruvarna bakom panelen med skruvmejseln.

7 Greppa den huvudsakliga instrumentpanelen i det vänstra hörnet och dra bort från instrumentbrädan.

8 Ta bort de fyra skruvarna i hörnen av stereo docka med skruvmejseln.

9 Dra fabriken stereo från Monte Carlo docka. Koppla stereokabelanslutningar från baksidan av beståndet radion. Koppla antennkabeln från baksidan av enheten.

10 Skjut GM stereo installationssats bur (eller hylsa) i stereo monterings dockan. Skjut hylsan i dockan tills den snäpper på plats. Samla stereo ledningar och antennkabeln från baksidan av stereon dockan.

11 Anslut stereo ledningar Chevy i ledningen kontakterna på kabelnätet adaptern. Anslut antennkabeln till den mottagande änden av GM antennadapterkabel.

12 Anslut ledningsnätets adapterkabel kontakterna till uttagen på den högra sidan av den nya stereo. Anslut antennadaptern leder till uttaget på vänster sida av den nya eftermarknadsenheten.

13 Skjut stereo i installationshylsan tills enheten klickar på plats på båda sidor om stereo.

14 Rikta instrumentpanelen på instrumentbrädan och ersätta de två skruvarna bakom gruppcentralen.

15 Ersätta den lägre förarsidan instrumentpanelen och sätt tillbaka de två skruvarna under ratten.

16 Sätt tillbaka skruven i det övre vänstra hörnet av handskfacket och stäng handskfacket.

17 Byt panelen som omger tändningen och tryck ordentligt för att knäppa den tillbaka till instrumentpanelen. Återgå till batteriet.

18 Byt ut negativa batterikabelklämman runt Monte Carlo batteri terminal bly. Dra kabelns klämman med nyckeln. Stäng Chevy huva.