Typer av hybridbilar

January 29

En hybrid är alla fordon som använder två eller flera kraftkällor för framdrivning. I bilar, detta oftast hänvisar till ett elektriskt hybridfordon (HEV), som bygger på både en elmotor och en förbränningsmotor. Det är oftast tänkt att alla hybridbilar fungerar på samma sätt, men detta är inte sant. Det finns två olika stora hybridteknik, en tredje som är nästan redo för marknaden, och till och med dieselversionerna av dessa hybridbilar.

Toyota Hybrid Technology

Typer av hybridbilar


Toyota utvecklat Assistance hybrid Petroleum bränslemotor. Denna modell av använder en intern förbränningsmotor för landsvägs arbete, med den elektriska motorn är i stånd att endast låga hastigheter. Typiskt kommer denna teknik att använda den elektriska motorn vid tomgång, och sedan använda den för att accelerera upp till ca 20 eller 25 km / h. Då kommer den bensindrivna motorn startas automatiskt och ta över för att ge drivkraften.

Honda Hybrid Technology

Typer av hybridbilar


Honda utvecklat elmotorn Assistance hybrid. Honda kallar detta "Integrated Motor Assistance." Denna modell av hybrid använder en lägre effekt förbränningsmotor, inriktad kring maximal bränsleeffektivitet. För att uppnå extra kraft för saker som klättring kullar eller hård acceleration, har bilen en elmotor som sparkar in för att ge extra kraft.

överväganden

Praktiskt taget allt annat hybridbil på marknaden idag är byggd med hjälp av teknik på licens eller någon annan överenskommelse från antingen Toyota eller Honda. Till exempel Nissan Altima Hybrid byggd med hjälp av teknik som beviljats ​​licens från Toyota. Ford Escape Hybrid använder teknik så liknar Toyotas att en patentdelningsavtal hade som ska undertecknas, som var ganska mycket samma sak som att bevilja Ford licensierade tekniken.

Plug-in hybrider

Plug-in elhybrid (PHEV) är ett försök att kringgå gränserna för en rent elektriskt, batteridriven bil. Det förlitar sig helt på sitt batteri för drivkraft under de första flera dussin miles körning. När batteriet är slut, är förbränningsmotorn ombord sedan användas för att antingen ladda batteriet, eller för en kort resa till en laddningsstation. Det kan ses som en bro mellan hybrider och elbilar. En PHEV har gått ut på marknaden i Kina, och GM, Toyota, Ford och Volkswagen arbetar alla på sina egna PHEV design.

dieselhybrider

Typer av hybridbilar


För närvarande den enda dieselhybrider som finns överallt i världen är Citroën C-Cactus och Peugeot 308. Men båda dessa bilar är franska gjorda och säljs endast på den europeiska marknaden. Chevrolet och Volkswagen arbetar både på sina egna dieselhybrider.