Hur man ladda batterierna på Elbilar

March 14

Som bensin fortsätter att öka i pris, fler bilföretag tittar mot elbilar. Även om den elektriska bilen först kom ut på marknaden i mitten av 1990-talet, var bilen vid den tidpunkten inte kostnadseffektivt och till synes försvann större delen av 10 år. Men elbilar börjar göra en comeback, med många fordon som kommer med en elektrisk / gas hybridmodell. Om du har en elbil den största skillnaden du behöver veta om är hur man ladda batteriet.

Instruktioner

1 Öppna bilens elektriska laddare lucka. Det är där den typiska gastank lucka är belägen, på den sida av bilen. Du kan behöva trycka på en knapp på insidan av bilen för att öppna luckan.

2 Inspektera luckan. Det är antingen kommer att vara en två- eller tredelad hamn, precis som en du använder med din TV, dator eller annan elektrisk apparat.

3 Anslut en elkabel till att stiften i billaddaren. Stiften på bilen är den manliga änden av den elektriska anslutningen medan kabeln knutna till vården är en kvinnlig ände (inga stift men hålen som finns att ansluta till bilen).

4 Anslut den andra änden av kabeln (manliga änden) till antingen en elektrisk laddstationen eller hemma i en av butikerna i ditt garage. Även laddningstiden varierar beroende på vilken elektriska fordon du har, oftast måste du låta den laddas under flera timmar eller till och med över natten.