Hur man byta däck på en 1994 Isuzu Trooper

April 27

Hur man byta däck på en 1994 Isuzu Trooper


Om du är en person som gillar en utmaning, kan du försöka att byta däck på '94 Isuzu Trooper rätt hemma. Detta kan vara ett mycket svårt arbete utan en däckmaskin. Det luftfyllda däcket och hjul combo är utformad med en låsvulst när den är uppblåst. Processen att bryta denna pärla för att avlägsna däcket är den svåraste delen av jobbet hemma. Men det finns några knep som hjälper dig att utföra byte av däck själv på Trooper.

Instruktioner

1 Hitta en nivå plats att arbeta på din Trooper, och dra åt parkeringsbromsen.

2 Lossa muttrarna på ett av hjulen på SUV och använda domkraften för att lyfta att hjulet från marken. Ta bort lug nötter med fyrvägs ben nyckel. Dra av hjulet från fordonet.

3 Ställa ventilkärnborttagningsverktyget in i ventilspindeln och vrid moturs för att låta luften ur däcket.

4 Använd duck bill sidan av pärla brytaren däck järn för att bryta däckvulsten genom att släppa ner i pärlan området. Du använder denna pärla brytverktyget som du skulle en slägga med ankan bill sidan slår däcket nära kanten. Detta kan vara svårt och kan ta flera träffar för att bryta pärlan. Det är bra att tillämpa vissa tvålvatten till däcket området för att hjälpa processen som du träffar området. När framgångsrik på ena sidan, vänd däcket över och göra samma sak på andra sidan.

5 Vänd på däck och hjul för att möta upp och ta bort däcket från fälgen med däckjärn. Detta är precis som att ta bort ett däck från ett cykelhjul med skruvmejslar utom i större skala med däck strykjärn. Du kommer att behöva arbeta däcket från fälgen lite i taget. När du har tagit bort den främre pärla av däcket från fälgen, fortsätta att ta bort den bakre pärla från fälgen. Det kan vara bra att stå fälgen upprätt som du bända på baksidan pärla.

6 Lägg din kant på marken och tvål upp dina nya däck pärlor. Positionera det nya däcket, så att den vilar på hjulet med en vinkel. Ibland är det mycket lätt att sätta den första sträng av det nya däcket på fälgen genom att bara trycka den på i en vaggande rörelse.

7 Använd däck järnen för att arbeta toppen pärla på fälgen.

8 Luft upp det nya däcket med luftkompressorn och installera ventilkärnan in i ventilskaftet med ventilkärnan verktyget. Justera däck till rätt PSI, kontroll med lufttrycksmätare.

9 Byt ut däcket och hjulet på bilen och dra åt muttrarna. Sänk domkraften.

10 Upprepa stegen ovan för varje återstående däck på Trooper.