Hur desinficera färskvattentanken i en RV

June 24

Hur desinficera färskvattentanken i en RV


Alla RV eller husbil med en färskvattentank som har suttit under en längre tid bör ha sin tank sanerad. Vatten i en lagringstank kan härsknar medan RV är i lager, och se till att dina vänner och familj har rent vatten för matlagning och duscha är en del av normalt underhåll för en RV ägare.

Instruktioner

1 Stäng av RV & # 039; s varmvattenberedare, och fylla din färskvattentank helt eller nästan fullt ut för att säkerställa att alla delar av tanken är sanerad.

2 Fyll en gallon hink nästan full. Lägg 1/4 kopp blekmedel för varje 15 liter vatten som din RV & # 039; s färskvattentanken innehar. Till exempel kräver en 45 liters vattentank 3/4 kopp blekmedel. Lägg till detta blekmedel blandningen till RV färskvattentank. Använd inte parfymerade eller färg säker bleka eller blekmedel med andra tillsatser. Använd en ny behållare av blekmedel, som blekmedel blir mindre effektiv som desinfektionsmedel över tiden. FEMA rekommenderar "vanliga hushålls flytande blekmedel som innehåller 5,25-6,0 procent natriumhypoklorit" för desinficering vattenbehållare.

3 Körs varje kran i RV under 2 till 3 minuter, en i taget. Detta sanerar varje kran och dess vattenförsörjning.

4 Lägg färskvatten till färskvattentanken till dess att full och låt stå i minst 12 timmar för att låta klor för att döda eventuella bakterier i tanken.

5 Töm färskvattentanken genom att köra alla kranar. Töm varmvattenberedaren genom att öppna dräneringsventilen på det. Om din RV har en dräneringsventil på färskvattentanken, öppna det också.

6 Stäng alla kranar, avlopp pluggar och ventiler, och fyll färskvattentanken med rent vatten från slangen.

7 Öppna alla avtappningspluggar och köra alla kranar för att skölja alla klor blandning bort.

8 Stäng alla avtappningspluggar och ventiler och stänga kranar. Fyll din färskvattentank igen med färskt vatten. Vattnet bör vara rent och säkert vid det här laget.

Tips

  • Natriumdiklor, används för desinficering av simbassänger kan användas istället för blekmedel. Använd en tesked natriumdiklor. för vattentankar upp till 100 liter i storlek.
  • Om RV har suttit en längre tid, är det till hjälp att driva eller dra RV visst avstånd under det att klorblandningen är i tanken. Den vattenstänk kommer bort eventuella uppbyggd inuti tanken.
  • Om efter sköljning tanken finns det fortfarande en stark klor lukt när rinnande vatten i RV, skölj tanken, kranar och vattenvärmaren en gång till för att vara säker.