Felsökning en Ford Explorer XLT

February 16

Felsökning en Ford Explorer XLT


Ford Explorer XLT är en fyrdörrars, fyrhjulsdrift sport fordon. Explorer finns i flera olika stilar, inklusive XLT och Eddie Bauer begränsad upplaga som båda erbjuder extra funktioner som fönsterhissar, makt speglar och lädersäten. Den XLT har också en fyra-liters V-6 motor. Felsökning fordonet kräver grundläggande mekaniska kunskaper och förmågan att göra detaljerade observationer.

Instruktioner

1 Vrid nyckeln och försöka starta bilen. Testa innerbelysningen och elektronik om motorn är död. Om fordonet inte har makt, fästa startkablar till batteriet och en kör fordon. Låt batteriet laddas i flera minuter och starta bilen. Om batteriet inte håller laddningen, ersätta den med en ny.

2 Använd en voltmeter för att testa generatorn om batteri avlopp på regelbunden basis. Om generatorn fortsätter drain-laddningscykler på batteriet, kommer det så småningom förstöra batteriet. Ersätta en defekt generator så snart som möjligt.

3 Öppna huven och försök att starta fordonet. Om motorn inte vev och det gör ett klickande ljud, måste start bytas ut. Hit the starter med en hammare för att låsa upp tänderna och ersätta startmotorn så snart som möjligt.

4 Kör fordonet på en jämn yta och känsla för överspänning. Om motorn inte alltid svarar på trycket på gaspedalen, är bränslepumpen svag och kan behöva bytas ut. Om fordonet är svår att styra, kan styrservopumpen också kräva ersättning.

5 Kör med variabla hastigheter för att testa överföringen. Om sändningen tvekar eller stötar medan flytta, kräver service. Transmissionen kan vara låg på vätskor eller begära mindre reparationer. Sluta köra Explorer tills problemet är löst.

Tips

  • Bibehålla vätskenivåer och övervaka fordon för förändringar. Göra reparationer så snart problemet blir uppenbar.
  • Låt aldrig vätskor körs tom på fordonet. Underlåtenhet att upprätthålla vätskenivåer kommer att orsaka omfattande skador på motor och transmission.