Felsökning en Jawbone headset som inte kommer att debitera

April 26

Felsökning en Jawbone headset som inte kommer att debitera


Jawbone Bluetooth-headset har vunnit dussintals utmärkelser sedan 2004 och ger spetsteknologi, men om du inte kan ladda din ERA, ikon eller annan käkbenet enhet, dess avancerade funktioner är i huvudsak värdelös. När batteriets livslängd ökar inte efter laddning eller lysdioden inte puls rött eller lyser fast rött sken (beroende på modell) när den är ansluten till laddaren, kan felsökning för potentiella orsaker hjälpa dig att avgöra och lösa problemet.

Instruktioner

1 Kontrollera anslutningen. Se till att kabeln är ordentligt ansluten till både headsetet och USB-porten, väggladdare eller fordonsuttag, om du använder en billaddare. Byt ut kabeln eller adaptern, samt; Jawbone headset använder standard USB-anslutningar och är kompatibel med de flesta mobiltelefon adaptrar.

2 Kontrollera strömkällan. Om du använder en billaddare, se till att tändningen slås på eller prova en annan socket. Anslut något annat i vägguttaget eller USB-port som du enkelt kan kontrollera, såsom en lampa eller annan upplysta enheten för att se utloppet eller porten fungerar.

3 Försök med en annan metod. Om du använder en billaddare, ansluta headsetet till en USB. Om du använder en USB, prova en väggladdare, och så vidare.

4 Utför en mjuk återställning. Anslut headsetet till laddaren och anslut laddaren till en strömkälla. Tryck och håll "Talk" -knappen tills lysdioden lyser med ett fast rött. Släpp knappen och försöker ladda headsetet en gång till.

5 Kontakta Jawbone stöd. Om ingen av de felsökningsmetoder lösa problemet, kan headsetet vara defekt eller skadad.

Tips

  • Jawbone stöder inte laddning headset med USB-hubbar. Det kan skada headsetet och upphäva garantin.