Hur Digitalisera grammofonskivor på en Mac

April 1

Hur Digitalisera grammofonskivor på en Mac


Bra musik är för evigt, men vinyl är inte. Oavsett om du har samlat poster för år, ärvt din skivsamling eller även om du bara älskar att surfa på vinyl sektionen för förlorade pärlor som aldrig gjort det till CD, bör du vara medveten om att poster försämra lite varje gång du spelar dem. För att bevara ditt musikbibliotek, eller helt enkelt att göra det lättare att bära med sig, konvertera din samling till digital. Om du äger en Mac, kan du använda Garage programvara som ingår i standard iLife.

Instruktioner

1 Anslut den ena änden av USB-kabeln till USB-skivspelare. Anslut den andra änden till en USB-port på datorn. Slå på skivspelare och din Mac.

2 Klicka på Apple-menyn högst upp på din Mac skärmen och klicka på "Systeminställningar", "Sound" och "Input" -fliken. Under "Välj en enhet för ljudingång," välj din USB-skivspelare.

3 Öppna Garage på din Mac och skapa ett nytt musikprojekt. För att maximera inspelningstiden, flytta "Tempo" reglaget åt vänster så långt det går. Oroa dig inte om det "Time" och "nyckel" fält.

4 Öppna "Inställningar" i Garageband och klicka på "Audio / MIDI" -fliken. "Input" fältet ska visa din USB-skivspelare. Om den inte gör det väljer du den i "Input" i rullgardinsmenyn.

5 Välj standard Grand Piano spår. Öppna menyn "Track" och klicka på "Ta bort spår." Öppna menyn "Track" igen och välj "Nytt grundspår."

6 Öppna menyn "Control" och avmarkera "Metronome."

7 Klicka på "Record" -knappen för att starta inspelningen. Placera vinylskivor som du vill digitalisera på din USB-skivspelare. När skivan snurrar, placera nålen i början av skivan och låt det spela igenom.

8 Klicka på "Stop" -knappen i Garage efter avstämnings spelats upp.

9 Flytta uppspelningshuvudet till den ungefärliga platsen där det första spåret på din post slutar och det andra spåret börjar. Du kan se var genom att titta på vågformen för spåret du just spelat in. Du kan använda zoomreglaget för att få en bättre bild av vågformen.

10 Öppna menyn "Redigera" och välj "Dela". Detta delar upp spåret i två vid spelhuvudet position. Gör detta för varje spår du vill separera.

11 Öppna menyn "Track" och välj "Nytt grundspår." Klicka på "Solo" -knappen. Klicka en gång på denna tomt spår.

12 Dra den första regionen i det inspelade spåret på det nya spåret du just har skapat. Tryck på "Option-z" på tangentbordet för att gå till slutet av det inspelade spåret, där du kommer att se en liten, lila "End Of Song" markör. Dra den åt vänster och placera det just i slutet av regionen du har placerat i det nya spåret.

13 Öppna menyn "Dela" och välj "Skicka låt till iTunes." När iTunes öppnas och spelar spåret automatiskt, klicka på "Paus". Hitta nya spår i iTunes-spellista och enkelklicka för att byta namn på den.

14 Upprepa steg 12 och 13 för var och en av de återstående regionerna i ditt inspelade spåret. Garage kommer att exportera dem som AIFF-filer, som är förlustfri och därmed lämplig för arkivering.

15 Välj alla dina nya spår i iTunes och tryck på "kommando-I" på tangentbordet. Ange artistnamn, albumtitel och annan nyttig information som du vill taggade.

Tips

  • Använd en tredje part program som Audacity eller Växla till konvertera AIFF-filer till andra format, såsom WAV eller FLAC.
  • Använd inte denna process att göra intrång i upphovsrätten.