Ford V8 motor Identifiering

March 7

Ford V8 motor Identifiering


Fords V8-motorer är varje del av en familj, inklusive: Y-blocket, den 90-graders och 335-serien. Observation en Ford åtta-cylinder är lätt, men varje familj har sina egna identifieringsmetoder och med hjälp av en mängd olika tekniker är ofta nödvändigt.

General Identifiering

Fords varumärke motor färg är "Ford blå." Alla Fords åtta-cylindrar var ursprungligen den här färgen, men kan vara svårt att se efter flera års användning. Ford också placerade klistermärken identifiera motorn på antingen luftrenaren eller ventilkåpan. Dessa kan även vara frånvarande, som delar ã¤ndras och klistermärken tjänat ut. Den viktigaste frågan vid identifiering Ford-motorer kommer från en del förändringar, slitage och ändringar, vilket gör ett serienummer ökning i kombination med andra tekniker som är nödvändiga för identifiering.

bult Counting

Räkna antalet bultar på ventilkåpor. Fem bultar indikerar en FE familj motor; sex bultar tillhör den 90-graders familjen; sju indikera antingen en 429 eller en 460, och åtta bultar innebär att det är antingen en 351 Cleveland, 351 eller 400.

Casting Clues

Olika gjutning nummer eller koder identifiera ytterligare en Ford åtta cylinder. På topplock, 351 till exempel, är slagvolymen stämplat i dalen och är synlig när ventilkåpan tas bort. Motorblock gjutning siffror normalt ligger på passagerarsidan, halvvägs. Dessa koder kommer att ge datum och tillverkningsår, men inte slagvolymen. Använda avdrag från de metoder som anges kommer att ge en god uppfattning om motorns storlek. Om inte, kommer att behövas vevaxeln gjutning nummer.